Interieur en Design

Entree Magazine over Hotel De L’Europe (Juni 2020)

Aangeboden door: Entree Magazine
dinsdag, 30 juni 2020

Het beroemde hotel De L’Europe in Amsterdam is verbouwd. Laat je meevoeren in het nieuwe design, waar de bekende iconische grandeur wordt gecombineerd met eigentijdse luxe en lokale samenwerkingen. Het hotel wil hiermee niet alleen hotelgasten trekken, maar ook Amsterdammers.

Hotel De L’Europe is niet meer terug te herkennen. De nieuwe lobby bestaat uit rijke materialen, warme kleuren en een mix van antieke en speciaal ontworpen meubels. Verder zijn alle f&b-outlets vernieuwd. Zo kregen restaurant Bord’Eau*, waar Bas van Kranen de keuken bestiert, en brasserie Marie een grote make-over en Bar Freddy’s een kleine.

Verder is er een nieuw restaurant geopend: trattoria Graziella. Deze is te vinden in de het vernieuwde stuk ’t Huys, dat een eigen ingang heeft aan de Nieuwe Doelenstraat. In dit stuk zijn ook boekhandel MENDO, bloemist The Wunderkammer en Skins Spa gevestigd. De Tuyn is de ruimte die deze ruimtes met elkaar verbindt.

Luxe gevoel

De designers brengen het karakteristieke luxe gevoel van De L’Europe over met een eigentijds klassiek interieur, zonder dat de bestaande iconische grandeur verloren gaat. Door nieuwe ruimtes en partners te betrekken is het hotel nog aantrekkelijker voor niet-hotelgasten. Volgend jaar worden de 111 kamers verbouwd. deleurope.com

                           
 
Design: Nicemakers (concept en ontwerp) en D/Dock (uitvoering)