Interieur en Design

Trendrapport van Entree Magazine: 5x nieuwe hotspots

Aangeboden door: Entree Magazine
maandag, 31 augustus 2020

1. Bar Rouge in de Supperclub – Amsterdam Bar Rouge is een bar, Aziatisch fusion-restaurant en club inéén en opende...

1. Bar Rouge in de Supperclub – Amsterdam

Bar Rouge is een bar, Aziatisch fusion-restaurant en club inéén en opende recentelijk in hetzelfde pand als de Supperclub in Amsterdam. Initiatiefnemers Desmond Ben-Smith, Joeri Salet en Thijs Bouma laten hier oude Parijse tijden herleven. “Sexy, high-end en internationaal”, noemen ze het zelf. Het rode interieur verwijst naar die typische, zwoele Franse bohemian-sfeer uit vervlogen tijden en ook het plafond bezaaid met discoballen brengt gasten terug naar toen. Naarmate de avond vordert, maakt deze vibe met behulp van een klein barretje van biermerk Bud, neon-details en een groot theatraal gordijnplaats voor een nachtclub waar de rest van de spannende avond begint.

Design: JPS Architecten en concrete

Fotocredits: Horeca in Beeld

2. Gastrobar Indonesia van Ron Blaauw – Laren

Op De Brink in Laren opende Ron Blaauw onlangs Gastrobar Indonesia. Gasten eten er Indonesische gerechten met een moderne twist. Uiteraard staat ook de klassieker ‘Rons Gastrobar rijsttafel’ op de kaart. Designbureau King Kongs verzorgde het interieur. Mehdi Le Mair: “Je vindt hier klassieke Indonesische elementen, zoals aangelichte wajangpoppen achter panelen, manden, potten en veel groen. Sommige interieurstukken komen uit het vorige restaurant van Ron, het gesloten Hudson’s Bay in Amsterdam.” Ron Blaauw heeft nog twee restaurants in Amsterdam en één Ouderkerk aan de Amstel.

Design: King Kongs

3. Restaurant Con Fuego – Breda

Vleesrestaurant Con Fuego van Vasilios Papadopoulos in Breda is gerestyled. Michel Ruijgrok van designbureau E.S.T.I.D.A: “Het was een typisch Argentijns steakhouse met veel zwarte en rode elementen. De sfeer is nu totaal anders: hipper, zelfs een tikje glamoureus. Heel sfeervol.” De zaak bestaat uit drie ruimtes. Ruijgrok: “Voorin de zaak vallen de moderne kroonluchters en de eikenhouten bar met marmerblad op, gevolgd door het spiegelplafond met honderd glasbellen in het middenstuk. De achterruimte van het restaurant is juist stoer en daar gebruikten we veel grove houtafwerking.” Opvallend zijn ook de rijpingkasten en de drie graffitikunstwerken op de muren van kunstenaar Marcel Labrie.

Design: E.S.T.I.D.A.
Meubilair: o.a. Satelliet

Fotocredits: Paul Rozenbeek

4. The Dessert Club – Apeldoorn

Zeven gangen desserts? Jazeker! Het kon tot 1 september én vanaf 1 oktober weer in pop-uprestaurant The Dessert Club op het Apeldoornse Zwitsalterrein. Initiatiefnemer en meesterpatissier Bart de Gans: “De desserts bevatten voldoende hartige elementen waardoor we een juiste balans creëren gedurende de avond. Verder maken we in de gerechten zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke suikers en zoetstoffen uit pure ingrediënten. Hierdoor voorkomen we een suikerbom en krijgen onze gasten een variatie aan desserts.” Dessert-restaurants zien we al in steden als Londen (Cakes & Bubbels) en New York (Marble).

Fotocredits: Fred Sonnega voor Satelliet

5. Grandcafé Abel in Portugaal

Midden in natuurgebied De Rhoonse Grienden in het Zuid-Hollandse Poortugaal heropenden Remco en Sigrid Abel onlangs Abel. Het grandcafé én het bijbehorende woonhuis van het stel brandden in 2018 volledig af. Inmiddels is een volledig nieuw pand herrezen. Het stel vertelt: “Er heerst een relaxte sfeer die doet denken aan The Hamptons. Er zijn veel lichte pastelkleuren gebruikt en de knusse hoekjes zorgen voor een warme sfeer. Het hoge plafond geeft verder een ruimtelijk effect. Die ruimtelijke en warme sfeer trekken we door naar buiten. De fijne en gezonde gerechten met oog voor detail maken het helemaal af. Wij zijn klaar voor de toekomst!”

Design: De Horecafabriek i.s.m. Sigrid Abel
Meubilair: Satelliet