Trendalert: de mogelijkheden zijn eindeloos

Aangeboden door: Horecava
dinsdag, 25 september 2018

Welke trends en ontwikkeling spelen er in de hotelbranche? Langzamerhand lijkt elke hotelier zich ervan bewust dat de veranderingen die al eerder werden waargenomen op andere terreinen nu ook echt gelden voor de hotelbranche. “Met alleen een goed bed en een goede kaart ben je er allang niet meer, je moet de gasten meer bieden,” aldus Stan de Haas, belevingsarchitect en het brein achter Hotel World op de Horecava.

We vroegen belevingsarchitest Stan de Haas naar de trends die hij ziet in de hotelbranche. “Het gaat er vooral om dat je meerwaarde biedt aan de gasten, ze willen het beter hebben dan thuis, iets beleven. Hierin is storytelling belangrijk, ze komen niet voor het hotel, maar voor de beleving. Je moet als hotelier goed kijken naar je eigen DNA, waar komen de gasten voor? Komen ze voor de Zeeuwse kust, zorg dan dat ze ook bij slecht weer die beleving hebben. Haal de omgeving naar binnen, daarbij is de sfeer en aankleding heel belangrijk. Jouw specifieke DNA moet je als hotelier zien als jouw “playground.” Een lobby is bijvoorbeeld een plek waar gasten, dus ook locals, graag komen. Je moet faciliteren in de interesses van de community, als hotel zeg je eigenlijk ‘wij bieden wat jij zoekt.’”

Wat we veel zien is dat hotels steeds duurzamer worden. Het is nu nog een meerwaarde om sociaal maatschappelijk te ondernemen, maar dit zal een voorwaarde worden voor gasten. “Je moet je hotel positioneren en het is natuurlijk heel mooi als je hotel energieneutraal is,” vervolgt Stan.

Naast dat de beleving goed moet zijn, verwachten gasten ook een stukje persoonlijke aandacht en gemak. Dit zie je terug in persoonlijke digitalisering. Een gast kan bijvoorbeeld thuis via een app al de muziek in de kamer regelen, de temperatuur, of de kleur van de verlichting. De deuren worden geopend met de telefoon en ook het inchecken gaat digitaal. Hierin zijn de mogelijkheden eindeloos. En dit willen we onder andere komende editie ook laten zien op de Horecava.

Hotel World op de Horecava

 Als inspiratie is dit jaar ‘Dubai’ gekozen, we willen mensen meenemen in hun droom. Laten zien dat je moet denken in mogelijkheden en dat alles maakbaar is. Je moet de grenzen opzoeken zoals ze daar ook doen. Steeds blijven innoveren en investeren is hierin belangrijk, wat je ook bedenkt, niets is te gek, de beperking ligt bij jezelf. Daarom zijn op de beurs niet alleen de mogelijkheden te zien om bijvoorbeeld duurzamer te ondernemen, maar laten we ook het verdienmodel er achter zien. “We willen mensen inspireren, prikkelen en uitdagen om grenzen te verleggen.”

Tijdens de Horecava is Hotel World gevestigd in hal 5. Kom inspiratie opdoen en laat je prikkelen door de nieuwste trends en ontwikkelingen.