Tork introduceert nieuw antimicrobieel schuim en handzeep

Aangeboden door: Essity Nederland
zondag, 19 december 2021

Antimicrobiële zeep en handdesinfectiemiddelen zijn een belangrijk onderdeel van preventieve maatregelen tegen infecties op de werkvloer en in publieke ruimtes....

Antimicrobiële zeep en handdesinfectiemiddelen zijn een belangrijk onderdeel van preventieve maatregelen tegen infecties op de werkvloer en in publieke ruimtes. Tork introduceert twee nieuwe producten: Tork Antimicrobiële Vloeibare Handzeep en Tork Alcoholvrij Handschuim voor handdesinfectie. Beide producten zijn effectief tegen bacteriën en virussen, bieden verzorging voor de huid en zijn 100% biologisch afbreekbaar. 

Een effectieve handhygiënestrategie is van belang om welzijn te bevorderen en ziekten te voorkomen. Sinds de pandemie is het belang van hygiëne dan ook fors toegenomen. Ook werknemers hebben hogere verwachtingen van werkgevers als het gaat om veiligheid op de werkvloer.1 Regelmatig handen desinfecteren en wassen leidt echter tot pijnlijke handen en huid- gezondheidsproblemen zoals dermatitis. Vooral op werkplekken die intensieve handhygiëne vereisen, is er een hoge vraag naar huidvriendelijke producten.

Gezonde en hygiënische werkplek
Keukenpersoneel en chef-koks kunnen de nieuwe hygiënenorm garanderen door hun handen correct en regelmatig te wassen met de Tork Geurneutraliserende Vloeibare handzeep. De zeep is speciaal ontwikkeld voor professionele koks. Het verwijdert voedselresten maar ook etensgeuren zoals vis en knoflook zonder irritatie aan de handen te veroorzaken.

Daarnaast creëerde Tork de Zuivere Schuimhandzeep. Deze zorgt voor een gezonde en hygiënische werkplek doordat 99% van de ingrediënten van natuurlijke oorsprong zijn. Om de impact op het milieu te beperken is de formule biologisch afbreekbaar. De zeep schuimt snel en is gemakkelijk af te spoelen door de combinatie van gebruikte ingrediënten, waardoor je 35% minder water verbruikt tijdens het wassen van je handen.

Duurzaam en veilig
In beide producten is 100% plantaardig melkzuur het actieve ingrediënt. Aan de hand van EN-normen is bewezen dat de producten effectief zijn tegen bacteriën en omhulde virussen (EN1499, EN1500 en EN1447622). Bovendien blijkt uit dermatologische tests dat de handzeep geschikt is voor frequent gebruik en het alcoholvrij schuim hydraterend en zacht is voor de huid.

Met een 100% plantaardig actief ingrediënt en formules die 100% biologisch afbreekbaar zijn, biedt Tork met deze nieuwe producten een duurzame keuze. Dankzij hun veiligheidsprofiel dragen de producten geen waarschuwingssymbolen en vereisen ze daarom geen speciale behandeling. Dit maakt de producten gemakkelijk te hanteren bij opslag en transport.

Vind hier meer informatie over de nieuwe huidverzorgingsproducten van Tork.

1 2020 Essity Essentials Initiative Enquête met meer dan 15.000 respondenten tussen 18-65 jaar oud in 15 landen
 2 Beperkte virucide