Interieur en Design Start-ups en Innovatie

Start-up in the spotlights: Dartwin

Aangeboden door: Horecava
dinsdag, 2 maart 2021

Met smart darten introduceert Dartwin een bijzonder horecaconcept. Met als doel meer fun en beleving voor je gasten. Een interview met oprichter en eigenaar Tjaco Schreiber.

Ondanks de lockdown bruist de ondernemer van energie. Tjaco: “onze techniek en prototype zijn gereed en we zijn nu druk bezig met het bouwen van de kasten waarin al die techniek wordt verwerkt.”Dartwin is een hightech digitaal dartsysteem dat gebruikt maakt van een gewoon dartbord zoals iedereen dat kent, maar dan gecombineerd met smart camera’s en intelligente software. Het is ontwikkeld samen met de 3 partners van software developmentbedrijf Orange Melon, die tevens mede-eigenaren zijn van Dartwin. “We doen vooral twee dingen anders met Dartwin: we nemen alle hindernissen weg qua benodigde kennis om het dartspel makkelijk te spelen en daarnaast voegen we heel veel beleving toe; we maken er een feestje van.  Bijzonder is dat de dartborden ook direct feedback geven op je spel en de mooie acties van spelers terug laten zien op een groot scherm.

Start-up Dartwin

Tjaco Schreiber van Dartwin

Meer beleving met IT

Eind 2019 werd het idee geboren met als inspiratiebron de bowlingbanen. Die waren al langer van een eenvoudige baan naar een hele beleving door middel van techniek doorontwikkeld. Daar krijg je persoonlijke feedback op basis van je prestaties. Denk aan gejuich, applaus en lichteffecten bij  een goede worp. Dat verhoogt de emotionele beleving van het spel. En bovendien hoef je niet zelf meer de ingewikkelde puntentelling bij te houden. Dat moest bij darten toch ook kunnen, een flinke opfrisser voor een spel dat al sinds de Middeleeuwen wordt gespeeld. Tjaco: “Darten in het café is gezellig, maar ik vond het eerlijk gezegd ook een beetje saai. Dat kon beter. En zo, via die bowlingbanen, werd het idee geboren om het darten via technologie veel aantrekkelijker te maken. Waarbij iedereen kan meedoen, ook zonder dartkennis. Waar je feedback krijgt over je presentaties en zo met elkaar veel meer plezier hebt. Het voegt daardoor echt wat toe voor je gasten.”

Toekomstplannen

Het lanceren van een nieuw concept in deze pandemieperiode is niet eenvoudig. “Als start-up zoeken we nog onze weg in de jungle. Ik kende de horecawereld al wel vanachter de bar. Maar het is toch anders als je echt investeerders zoekt. En investeerders nu lijken soms meer op bankiers. Natuurlijk hebben we een startkapitaal maar om echt te groeien willen we meer partners. Dan kunnen we ook laten zien dat het concept echt werkt.” Inmiddels heeft Dartwin een aantal partners gevonden, onder andere inderdaad uit de hoek van de bowlingbanen, die de beleving die Dartwin biedt erkennen. Vanzelfsprekend zijn ze op zoek naar uitbreiding.

Deelname aan Horecava Limited heeft voor meer zichtbaarheid in de horecawereld gezorgd. “ik geloof echt dat, als straks de deuren weer open mogen, mensen er weer op uit willen. Dat ze weer op zoek gaan naar die gezelligheid in de horeca. En dat je je daar als ondernemer ook op kan voorbereiden. Probeer vol te houden, zou ik ze mee willen geven.

Medio maart is de pitch van Dartwin ook te zien op horecava.nl. Benieuwd wat ze voor jou kunnen betekenen? Kijk op de website of neem direct contact op.