Sergio Herman wil schuur in Zeeland ombouwen tot culinaire loods

Aangeboden door: ANP
donderdag, 28 januari 2021

Sterrenchef Sergio Herman wil in zijn thuisprovincie Zeeland een oude boerderij ombouwen tot een woonhuis én culinaire schuur. Gasten kunnen uitgenodigd worden voor een ‘culinaire beleving’.

De Zeeuws-Vlaamse topchef heeft zijn oog laten vallen op een oude boerenschuur in de gemeente Sluis, die hij wil ombouwen tot zijn nieuwe concept The Barn. De woning en schuur in Terhofstede worden volledig afgebroken en maken plaats voor een culinaire loods waar Herman ‘foodconcepten’ wil ontwikkelen en gasten wil kunnen ontvangen. Ook wil de chef een modern woonhuis waar hij zelf gaat wonen en komt er een ontvangstruimte en een showtuin.

Uitnodiging

De sterrenchef wil er dit keer iets anders van maken dan een restaurant. “De culinaire beleving is voorbehouden aan gasten van de topkok zelf of een van zijn collega chef-koks. Het concept gaat uit van het principe van uitnodiging”, staat in het bestemmingsplan. Maximaal twintig tafels voor lunch en diner.

In 2019 vertelde Herman in de Volkskrant over zijn plannen in Zeeland en gaf hij aan niet meer elke dag te gaan koken. “Dat heb ik gehad. Ik heb veel gereisd de laatste jaren. Reizen zet je brein open. Ik ben nieuwe dingen aan het ontdekken.”

Goedgekeurd

“Sergio Herman Hospitality Group is inderdaad in overleg met de gemeente Sluis om te onderzoeken of er in de gemeente een locatie kan worden betrokken voor nieuwe initiatieven”, bevestigt het management van Herman woensdag tegen het Algemeen Dagblad. De gemeente Sluis heeft het initiatief in principe goedgekeurd, maar is nog in overleg met eventueel betrokkenen. Wanneer de bouw kan beginnen, is nog niet bekend.