Koude Dranken

Scoren met perfect bier en onderscheidend concept

Aangeboden door: Horecava
maandag, 16 september 2019

De opkomst van speciaalbieren maakt dat tap- en koeltechniek een steeds grotere rol speelt in de horeca. Elk speciaalbiertje heeft immers z’n eigen ideale tap- en serveeromstandigheden. Ook de groeiende concurrentie en de kritischere klanten dwingen horeca ondernemers om zich te onderscheiden met een uniek concept. Daarom willen bijvoorbeeld steeds meer ondernemers zelf bepalen welke bieren ze tappen. Diverse horeca ondernemers aan het woord over hoe de baruitstraling en juiste dranktechniek bijdragen aan het succes van hun bedrijf.

Stadsbrouwerij Thoms

Deze Rotterdamse brouwerij weet hoe belangrijk het is om bier perfect te serveren: goed getapt, met de juiste schuimkraag en elke biersoort op z’n eigen perfecte temperatuur. Omdat ze bij Thoms het bier zelf brouwen en ter plaatse serveren is het ongefilterd en vrij van conserveringsmiddelen. Zo smaakt bier op z’n verst! Maar het oog wil ook wat. Daarom is de bierpresentatie geïntegreerd in de huisstijl van Thoms: de rode brugzuilen, tanks boven de bar met rode accenten en de zelftaptafels met rode biertap passen perfect bij het opvallende en herkenbare Thoms concept.

 

Horecava - scoren met perfect bier en onderscheidend concep

Brouwerij/café-restaurant Oudaen

Ook bij Oudaen in Utrecht zijn biertanks in het vernieuwde concept opgenomen. Het bier stroomt nu rechtstreeks van de microbrouwerij naar de taps. Mede-eigenaar Rolf Hopman: “We willen naast het huidige publiek ook een jongere doelgroep aanspreken.” Daarom werd Oudaen geheel vernieuwd mét behoud van het historische karakter van het stadskasteel. De biertanks zijn vanuit de kelder naar boven verhuisd en – uniek! – rechtop geplaatst, wat het kasteelgevoel nog eens extra benadrukt.

Brasserie-Hotel Antje van de Statie

Brasserie-Hotel Antje van de Statie in Weert wilde bij de start in 2015 niet afhankelijk zijn van een brouwerij en zelf bepalen welke bieren zij op de tap zet. Dus werd naar een partner gezocht die alles kon regelen, van de tapinstallatie, biertanks en tapautomatisering tot drankenkoelingen gekoeld door één centrale koelunit. Door de tapautomatisering tapt iedere medewerker nu altijd het perfecte biertje en is er veel minder bierverspilling. Met het installeren van één centrale koeling is de onderneming ook een stuk energiezuiniger en duurzamer geworden.

Brouwerij/proeflokaal Poesiat en Kater

In het schitterende negentiende-eeuwse pand in Amsterdam-Oost springen de zeven rvs 1000 liter biertanks boven de bar meteen in het oog. Mede-eigenaar Jorn Stouten: ”Zodra het bier (hier) uit onze brouwerij klaar is, pompen we het gelijk in de versbiertanks. De temperatuur van de tanks kunnen we los van elkaar instellen. Bijvoorbeeld ons Van Vollenhoven extra stout bier komt er, zoals het hoort, iets minder koud uit. Zo kan iedereen optimaal genieten van onze bieren. De biertanks, alle barkoelingen en zelfs de Glycol-unit (het koudemiddel voor de brouwerij) worden gekoeld door één centrale koelunit. Dat bespaart enorm veel energie.”

Horecava - scoren met perfect bier en onderscheidend concept

DashBar: altijd inzicht en de juiste dosering

Bovenstaande ondernemers hebben een eigen, onderscheidende uitstraling weten te creëren door hoogwaardige biertechniek in hun concept te integreren. Van Duijnen Horeca Service heeft hen daarbij geholpen. Het bedrijf levert en installeert vele soorten tapinstallaties, koelingen, biertanks en tapautomatisering, helemaal op maat gemaakt.

Met het nieuwste barsysteem van Van Duijnen, DashBar, kun je via een online dashboard op je tablet of laptop, vanaf elke locatie precies de juiste dosering instellen waardoor er minimale bierverspilling is, alle getapte dranken precies uitlezen en taps in- en uitschakelen.

Door een kassakoppeling is ook in het kassascherm real time zichtbaar wat er getapt is en voorkom je het ongezien weggeven en vergeten aan te slaan van bier. Dit levert ondernemers een hoop geld op. Meer info: www.vanduijnenhoreca.nl