Gastronomisch Gilde Wedstrijden Beursnieuws

Restaurant Maeve Wint Nederlands Kampioenschap Leermeester – Leerling

Aangeboden door: Horecava
woensdag, 11 januari 2023

Op dinsdag 10 januari streden 6 teams om de titel Nederlands Kampioen Leermeester – Leerling. Een wedstrijd die al vele jaren door het Gastronomisch Gilde op Horecava georganiseerd wordt. Restaurant Maeve, met leermeester Tommy Janssen en leerling Sem Klein Oonk overtroffen de verwachtingen van de jury met hun gerechten en zijn daarom de nieuwe Nederlands Kampioenen.

De blackbox

De deelnemers mochten de amuse onvoorbereid meenemen en kookte een 3 gangen menu uit de blackbox die beschikbaar was gesteld door HANOS Nederland en VanDrie Group. De deelnemers vonden mooie zoet waterproducten in de blackbox; de verplichte ingrediënten waren forel, rivierkreeftjes, mosselen, zwezerik en longhaas van kalf gesponsord door de VanDrie Group.

De jury

De jury bestond uit Marleen Brouwer (Noor*) Jeroen Robberegt (GM famous flavours) en Rogér Rassin, (Executive chef van der Valk Sassenheim). De juryleden roemde de deelnemers voor hun creativiteit en originaliteit. Daarnaast werd er voortreffelijk op smaak gekookt.

Marleen Brouwer van Noor* is zelf ook fervent wedstrijdkoker en winnaar van zowel de HANOS Gouden Koksmuts en Leermeester – Leerling vindt het gaaf om te zien dat de jeugd blijft deelnemen aan deze wedstrijden. “Vandaag heb ik weer veel innovatieve dingen gezien, dit bied perspectief voor het vak”.

Jeroen Robberegt en Rogér Rassin waren het met elkaar eens dat men moet blijven proeven om het hoogste niveau te blijven halen “Het is belangrijk om op smaak te blijven koken, durf de juiste smaakmakers te gebruiken!”  

De prijzen

De winnaars kregen het Bronzen Koksmes, een cheque van €750 euro beschikbaar gesteld door het Gastronomisch Gilde, een Big Green Egg Masterclass t.w.v. €500, een messenset van Wusthof en alle deelnemers mochten de kleding van Chaud Devant ook mee naar huis nemen.

Deelnemers aan het NK Leermeester – Leerling waren:

Restaurant STEEF.
’t Amsterdammertje
Restaurant Maeve
Restaurant de Koetsier
Hotel Landgoed Het Roode Koper
Restaurant OONIVOO