Een duurzaam evenement organiseer je bij RAI Amsterdam
Duurzaamheid Voedselverspilling Ondernemerschap

RAI Amsterdam: til jouw evenement naar een ‘groener’ niveau

Aangeboden door: Horecava
maandag, 31 juli 2023

RAI Amsterdam streeft ernaar om voorop te blijven lopen in de evenementenbranche. De organisatie is toegewijd aan het aanpakken van actuele internationale uitdagingen en doet een beroep op samenwerkingsverbanden, creatief denken en innovatie om de drie dimensies van duurzame ontwikkeling - economische groei, duurzaamheid voor het milieu en sociale integratie - in evenwicht te brengen.

Het minimaliseren van de event footprint

De aanpak bij RAI Amsterdam is ontworpen om waarde te creëren op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur en omvat doelen gericht op mensen, duurzame activiteiten en groei. Duurzaamheid staat bovenaan onze agenda – in termen van innovatie, ontwikkeling van infrastructuur, circulariteit, economische waardecreatie en positieve wereldwijde impact. Een aantal voorbeelden zijn:

  • Voordelen voor het gehele ecosysteem van een evenement

RAI Amsterdam integreert duurzaamheid in de toeleveringsketen niet alleen als een primaire waarde, maar ook op zo’n manier dat het organisatoren in staat stelt duurzaamheid door te geven aan hun klanten en partners. Dit uit zich in samenwerkingen met de voedselbank, donatieprogramma’s met NGO’s voor hergebruik van restjes, inkopen bij lokale leveranciers en daarmee minder afvalvolume en minder CO2-uitstoot in zijn totaliteit.

  • Modulaire standoplossingen

Het eerste concept is gebaseerd op praktische, veelzijdige ontwerpopties. De materialen zijn geselecteerd vanwege hun hoge kwaliteitscriteria en positieve invloed op het milieu – met slimmere productietechnologieën, herbruikbaarheid, recyclebaarheid, lange levensduur van materialen, biologische afbreekbaarheid en minder afval, transportkosten en CO2-uitstoot.

  • De Basement Chefs

Bij RAI Amsterdam hebben ze een passie voor eten: de kwaliteit, de smaak en het allerbelangrijkste dat het aansluit bij jouw wensen en je eetlust vervult. RAI Food & Beverage streeft er voortdurend naar de bedrijfsvoering te verbeteren en voedselverspilling zoveel mogelijk te beperken. De organisatie heeft een verantwoord cateringconcept ontwikkeld: Heartwarming Amsterdam. Door samen te werken met regionale producten kan RAI Amsterdam voldoen aan alle evenementeisen en klanten voorzien van vers, seizoensgebonden, lokaal ingekocht voedsel. Zij maken hiermee een duidelijk statement over de intentie om het milieu en de samenleving te respecteren en het welzijn voor onze gasten bevorderen.

Onze Basement Chefs staan centraal bij de catering van jouw evenement. Hun aanpak is eenvoudig en smaakvol. Ze kopen lokale ingrediënten van hoge kwaliteit en geven internationale en Nederlandse gerechten een stijlvolle, trendy twist.

Visie Amsterdam 2050

Amsterdam is nu al een van de toonaangevende bestemmingen voor duurzame bijeenkomsten en dat is nog lang niet alles. De gemeente Amsterdam heeft ambitieuze doelen voor de toekomst en streeft ernaar in 2050 een stad te zijn zonder afval, met een zeer kleine voetafdruk, waar we minder behoefte hebben aan hulpbronnen en waar de welvaart en het welzijn van iedereen voorop staat. Het komt neer op een volledig circulaire stad, goed voor de economie, goed voor het milieu, goed voor mensen in binnen- en buitenland. Om dit te bereiken wil Amsterdam in 2030 eerste emissievrij zijn en vervolgens in 2050 een circulaire, klimaat adaptieve en neutrale stad zijn. In de tussentijd zijn er in Amsterdam veel initiatieven om de stad toekomstbestendig te maken.

Visie RAI Amsterdam 2030

De ambitie bij RAI Amsterdam is om een aantrekkelijke, levendige ontmoetingsplek voor iedereen te worden. Daarnaast zet de organisatie zich vandaag en in de toekomst in om alle organisaties en doelgroepen te voorzien van de beste omgeving voor evenementen en de juiste oplossingen om een positieve footprint te ondersteunen. De organisatie blijft innoveren op het gebied van duurzaamheid en milieu op de weg naar een duurzame toekomst, om zo te voldoen aan de visie van Amsterdam over 7 jaar.