Duurzaamheid Inspiratie Regels en Wetten

Paardekooper: Rethinking packaging

Aangeboden door: Horecava
dinsdag, 13 december 2022

Met het oog op de toekomst is het belangrijk om klanten en gasten duurzamer te laten genieten. Paardekooper laat je graag zien welke mogelijkheden er zijn om jouw disposable foodverpakkingen te verduurzamen.

Nieuwe SUP-wetgeving

Afhankelijk van jouw type bedrijf mag je vanaf 1 juli 2023 of 1 januari 2024 geen (gratis) wegwerpverpakkingen meer verstrekken. Vallen jouw verpakkingen onder de SUP-wetgeving? Dan is het nu tijd om te zoeken naar alternatieven. Kies je voor een duurzamere disposable of ga je over op reusables? Denk daarbij ook na over hoe je straks het inzamelen en schoonmaken van je reusables organiseert. Zorg je daar zelf voor of ga je in zee met een partner die dit geheel of gedeeltelijk voor jou verzorgt?

Verduurzaam jouw event

Vanaf 2024 is het voor festivals niet meer toegestaan om single-use plastic verpakkingen in te zetten, tenzij je zorgt voor een goede inzameling van deze producten voor hoogwaardige recycling. Samen met onze partner CircularPET zetten we daarom ook circulaire systemen in op single use verpakkingen. De verpakkingen zijn gemaakt van hoogwaardig rPET, waarvoor een zuivere loop is gecreëerd. Hierbij maak je met een minimale inspanning al een groot verschil.

Een andere oplossing voor het verduurzamen van je event is het inzetten van herbruikbaar servies. De reusables van Paardekooper zijn geen disposables. Het is zonde als je de herbruikbare verpakkingen in de prullenbak laat verdwijnen, in plaats van in een inzamelsysteem voor hergebruik. Dankzij ons grote netwerk kunnen we je ontzorgen in het inzamelen en reinigen van de reusables. Samen met onze partners bieden we circulaire systemen aan, waarbij de verpakkingen netjes teruggebracht worden naar een verzamelpunt. Wij halen de verpakkingen op om ze te reinigen en brengen ze daarna weer netjes bij je terug, zodat je ze kunt gebruiken voor je volgende event.

Ben je benieuwd naar hoe jij je foodverpakkingen of je festival kan verduurzamen? Of wil je meer weten over de aankomende SUP-wetgeving? Kom dan langs op onze stand op het TrendLAB en we vertellen je er graag meer over.