Koude Dranken

Drankenbeurs NABLAB 1 jaar uitgesteld

Aangeboden door: Horecava
woensdag, 22 december 2021

Initiatiefnemers RAI Amsterdam en Servicecentre4Hospitality hebben deze week besloten het geplande event NABLAB met één jaar uit te stellen. De aanvankelijk op 4 en 5 april geplande vakbeurs zou het eerste Europese evenement voor professionals met 100% focus op “no & low alcoholische dranken” worden. Onder de huidige omstandigheden en met alle onzekerheden voor de komende maanden heeft de organisatie in goed overleg met de partners besloten de eerste editie een jaar uit te stellen naar 2023.

Directeur Food Horecava en mede organisator Carlijn Groen- Wijnmalen: “Weloverwogen en in goed overleg met alle betrokken organisaties en partners hebben we dit besluit moeten nemen. Met name bij grote, internationale exposanten bestaat de behoefte om maandenlang vooruit te kunnen plannen.” Charles van Goch van Hospitality Synergy Group: “Met de huidige vooruitzichten is er te weinig houvast om komend voorjaar een evenement op deze schaalgrootte te kunnen organiseren. Ook richting Horeca en aanverwante branches vinden wij dit niet het juiste momentum. Zeker met de dreun van afgelopen weekeinde ligt de focus van ondernemers en leveranciers op een totaal ander vlak en wij wensen hier iedereen succes mee”.

“Teveel onzekerheden voor lancering groot internationaal event”

Met deze nieuw vakbeurs was het de intentie om komende april initiatieven te bundelen op het gebied van nul punt nul en laag houdende bier- wijn- en spirits industrie. De organisatie had al vanaf mei dit jaar contact met tientallen producenten variërend van start ups tot multinationals. Locatie voor NABLAB 2022 zou SugarCity Events zijn. Een voormalige suikerfabriek getransformeerd tot eventlocatie van 8.000 vierkante meter.