Livestream kookworkshops met sterrenchefs in je eigen keuken

Aangeboden door: Horecava
maandag, 8 februari 2021

Culinair organisatiebureau Eat2Gather en The Tasting Games lanceerden op vrijdag 5 februari Koken Met Sterrenchefs. Dit zijn livestream kookworkshops met topchefs uit heel Nederland, gecombineerd met een spannend spelelement. Deelnemers leren vanuit hun eigen keuken een fantastisch driegangenmenu te bereiden, terwijl zij tussendoor een culinaire quiz spelen tegen andere deelnemers. Wilco Berends (De Nederlanden), Erik van Loo (Parkheuvel) en Egon van Hoof (MOS Amsterdam) hebben hun medewerking al toegezegd.

Deelnemers leren vanuit hun eigen keuken een fantastisch driegangenmenu te bereiden, terwijl zij tussendoor een culinaire quiz spelen tegen andere deelnemers. Wilco Berends (De Nederlanden), Erik van Loo (Parkheuvel) en Egon van Hoof (MOS Amsterdam) hebben hun medewerking al toegezegd.

Koken als een pro onder leiding van jouw favoriete sterrenchef, je woonkamer omtoveren tot sfeervol restaurant en ondertussen met andere foodies in Nederland de strijd aangaan? Dat kan met Koken Met Sterrenchefs, een combinatie van een online kookworkshop en een culinaire pubquiz, die via The Tasting Games-app gespeeld wordt.

Live tips

“Het vergt even een andere mindset,” zegt Karien Olthof-de Boer, eigenaresse van Eat2Gather, “maar een kookworkshop en een kennisspel spelen blijkt ook op afstand een schot in de roos. Leuk om te doen met je geliefde, gezin, vrienden, kookclub of collega’s. Bovendien, hoe vaak krijg je de kans om live tips en tricks te krijgen van een sterrenchef, gewoon in je eigen keuken?”

Het concept komt uit de koker van culinair organisatiebureau Eat2Gather en Tastings Unlimited, in samenwerking met mediatechnologiebedrijf Ex Machina Group (EMG). Olthof-de Boer: “Al veertien jaar organiseer ik culinaire bedrijfsuitjes op het hoogste niveau, waarbij ik mensen met elkaar verbind door samen te koken. Vanwege corona is dit lastig geworden, en zo kwam ik op dit online alternatief. Frank van Oirschot van The Tasting Games, tevens CEO van EMG, had hier oren naar en samen zetten we dit concept nu in de markt.”