Horecaondernemer Ondernemerschap Regels en Wetten

KHN realiseert huurprijsvermindering restaurants

Aangeboden door: Koninklijke Horeca Nederland
donderdag, 6 januari 2022

50% huurkorting tijdens de sluitingsperiode én 25% huurkorting tijdens de periode dat de horeca dagelijks om 22:00 uur moest sluiten. In december 2020 realiseerden KHN Advocaten & Juristen dit voor een horecaondernemer.

50% huurkorting tijdens de sluitingsperiode én 25% huurkorting tijdens de periode dat de horeca dagelijks om 22:00 uur moest sluiten. Afgelopen december realiseerden de advocaten van KHN Advocaten & Juristen dit voor een horecaondernemer. En sindsdien heeft KHN Advocaten & Juristen nog veel meer ondernemers geholpen met huurprijskwesties: https://bezoek.khn.nl/3mCA4dR

Over KHN Advocaten & Juristen

KHN Advocaten & Juristen is een dochteronderneming van Koninklijke Horeca Nederland. Vanuit deze verbinding, kennis en deskundigheid op het gebied van horeca bieden zij ondernemers eerlijke juridische oplossingen op maat. Je kunt bij KHN Advocaten & Juristen terecht voor kwesties rondom arbeidsrecht, huurrecht, bestuursrecht en contractenrecht. Daarnaast biedt Horeca Maatwerk Mediation aan en geeft ook cursussen en webinars.

Kort geding uitspraken

Bodemprocedure

Een besluit over een definitieve huurkorting kan slechts in een bodemprocedure (die al gauw meer dan 6 maanden duurt) door de rechter worden genomen.

Vonnis

Voor dit restaurant betreft de situatie omtrent de crisis – volgens de rechter – zowel een gebrek áls onvoorziene omstandigheden. Op basis hiervan is een huurkorting van 50% tijdens de sluitingsperiode, en 25% bij de periode met de beperking om dagelijks om 22 uur te moeten sluiten, een redelijke oplossing.

Het is een goed idee om jouw verhuurder te wijzen op dit vonnis. Wanneer je met jouw verhuurder in gesprek bent over een oplossing over de huurbetaling tijdens de coronacrisis, of wellicht al een gerechtelijke procedure hiervoor hebt lopen.

Voor vragen op het gebied van vastgoed- en huurrecht kun je bij KHN Advocaten & Juristen terecht!

Kom je er niet uit met jouw verhuurder? Dan kunnen wij je adviseren over de vervolgstappen. Als lid van KHN kun je met algemene vragen kosteloos contact opnemen met KHN Advies. Wanneer jouw vraag concreter is – en de hulp van een juridisch specialist noodzakelijk is – zal KHN Advies jou doorverwijzen naar KHN Advocaten & Juristen.