Kamer wil dat kabinet meer doet voor horeca

Aangeboden door: ANP
donderdag, 25 februari 2021

Meerdere partijen in de Tweede Kamer hebben het kabinet woensdag opgeroepen om in de coronacrisis meer te doen voor de horeca. Ze willen dat het kabinet onderzoekt of horecabedrijven hun terrassen weer 'behoedzaam' kunnen openen.

Het kabinet kondigde dinsdagavond versoepelingen aan voor onder meer winkeliers, contactberoepen en het onderwijs. Het voortgezet onderwijs en het mbo kunnen weer deels lessen op locatie aanbieden. De horeca blijft echter nog dicht.

Terrassen

Volgens zowel VVD als CDA is het goed dat het kabinet nu besloten heeft de terrassen niet open te doen. Ook D66 begrijpt dat het kabinet kiest voor een voorzichtige aanpak, vanwege de nog steeds hoge besmettingscijfers. Maar met mooier weer op komst moet wel overwogen worden om richting 8 maart, wanneer er een nieuwe persconferentie over het coronavirus is, de terrassen te openen, zei Pieter Heerma (CDA) tijdens een debat in de Tweede Kamer over de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus.

Ook D66-leider Rob Jetten wil weten wanneer de terrassen weer open kunnen. VVD’er Klaas Dijkhoff vindt dat ook moet worden gekeken naar het steunpakket voor de horecaondernemers.

Geert Wilders van de PVV noemt de aangekondigde versoepelingen van het demissionaire kabinet “gerommel in de marge”. Hij zegt dat het openen van de terrassen veilig kan, omdat de horeca daar protocollen voor heeft opgesteld.