Juryleden NK Leermeester-Leerling 2020

Aangeboden door: Horecava
dinsdag, 10 december 2019

Op maandag 13 januari 2020 zullen acht gedreven duo’s tijdens de Horecava met elkaar strijden om met de hoogst gewaardeerde titel voor leermeesters en hun leerlingen de Gilde Arena te verlaten. Maar natuurlijk wordt er geen winnaar gekozen, zonder dat een strenge maar rechtvaardige jury aanwezig is om alle culinaire creaties te proeven en hun mening erover te geven.

De juryleden worden elk jaar aangesteld door het bestuur van het Gastronomisch Gilde. De jury bestaat uit een voorzitter en een aantal door het bestuur geselecteerde (SVH Meester)koks. De keukenjury informeert de andere juryleden over de bevindingen in de wedstrijdkeuken. De jury beoordeelt de prestaties van de deelnemers en bepaalt de uiteindelijke winnaar.

NK Leermeester-Leerling-jury van aankomend jaar bestaat gedeeltelijk uit dezelfde vakgenoten die de gerechten van de HANOS Gouden Koksmuts-deelnemers zullen beoordelen, maar ook een nieuwe, ervaren naam is onderdeel van deze jury: Marcel de Leeuw, Waldrik Kremer en Bert van Manen. Lees hieronder meer over hun culinaire carrière en op welke ‘specialiteiten’ zij waarschijnlijk zullen letten tijdens hun beoordelingen.

Marcel de Leeuw

SVH Meesterkok Marcel de Leeuw deed zijn opleiding bij De Sterklas en rondde die af bij Hotel Restaurant Juliana in Valkenburg. Daarna werkte hij zes jaar bij Bilderberg Garden Hotel Restaurant De Kersentuin in Amsterdam, waarvan vijf jaar als chef de cuisine. Als fanatiek deelnemer aan kookwedstrijden won hij twee keer de Zilveren Champignon en één keer de Zilveren Garde. Tegenwoordig is Marcel Chef 2 Chef Manager bij Nestlé Nederland. Daarvoor was hij actief als executive chef van Double Tree by Hilton Amsterdam Centraal Station. Marcel zei na zijn Kersentuin-tijd toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. “Het kriebelde en ik wilde wat groter denken.” Hij vindt het prachtig om na te denken over al die verschillende systemen en stromen in een groot hotel.
Marcel de Leeuw is ook voorzitter van de Stichting Sterklas, een organisatie die ervoor zorgt dat de Sterklas, een topopleiding voor jonge koks van het ROC van Amsterdam, op het vereiste niveau van SVH Meesterkoks blijft. (Bron: svhmeestertitels.nl)

Waldrik Kremer

Waldrik Kremer is chef-kok bij en eigenaar van Sogno Catering Tilburg. Binnen het bestuur van het Gastronomisch Gilde is hij verantwoordelijk voor de portefeuille ‘Wedstrijden’. Dit houdt in dat hij wedstrijden mede-organiseert en jureert bij verschillende competities.
Daarnaast is Waldrik al jaren verbonden aan het nationaal kookteam, het Culinary Team the Netherlands (CTTN). Als team manager draagt hij zijn steentje bij, zowel organisatorisch als uitvoerend. Met het CTTN neemt hij deel aan internationale wedstrijden. Waldrik vindt dat wedstrijdkoken een mooie manier is om uiting te geven aan je vak en dat het een waardevolle uitdaging is om je te kunnen meten met collega’s. (Bron: gastronomischgilde.nl)

Bert van Manen

Bert van Manen is SVH Leermeester en Examinator, en voormalig executive sous-chef / chef-kok van het Steigenberger Kurhaus Hotel aan de kust van Scheveningen-Den Haag. Momenteel is hij chef-kok bij Fratelli ’t Witte Huis in Pijnacker, een modern en sfeervol restaurant met een keuken die luxe, fijne Italiaanse gerechten serveert. Service en gastvrijheid staan bij hen hoog in het vaandel en zijn vanzelfsprekende onderdelen van hun dagelijkse werkzaamheden.
Bert is samen met Waldrik team manager van het Culinary Team the Netherlands.
(Bronnen: linkedin.com en fratelli.nl/pijnacker)

De NK-wedstrijden vinden plaats in open keukens tijdens de Horecava in RAI Amsterdam, waardoor geïnteresseerde bezoekers direct vanaf de opening van de beurs met de strijdende deelnemers kunnen meekijken.


Noot voor redacties (niet ter publicatie):
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjolein de Haas-Hebink, Brand marketing manager van RAI Amsterdam. Bereikbaar via +31 (0)6 15 45 42 97 en e-mail op m.d.haas@rai.nl