Grootkeuken

Intelligente systemen in de keuken

Aangeboden door: Horecava
maandag, 2 maart 2020

Een thermostaat die op afstand bedienbaar is… Handdoekenhouders die met een appje melden dat de rol vervangen moet worden… Vuilcontainers die bijna vol zitten en hun eigen afhaaldienst bestellen… Of zelfs een keukenprullenbak die protesteert als er te veel foodwaste is en je exact vertelt wat je vaak weggooit en wanneer. Allemaal voorbeelden van slimme datatoepassingen in de keuken. Maak jouw keuken slimmer met smart keukenassistenten!

10 x smart keukenassistenten

  • Ovens en combisteamers met voorgeprogrammeerde bereidingen en receptgeheugen.
  • IPad touchscreenbesturing. Tik op het plaatje van het product en het apparaat regelt alles.
  • Friteuses met productherkenning en automatische lift.
  • Zelfreinigende apparaten.
  • Problemen registreren en preventief contact opnemen met servicedienst.
  • Automatisch bestellen als de voorraad onder een bepaalde niveau komt.
  • Schoonmaak ondersteunende meldsystemen.
  • Mise en place buiten de deur met ready to use producten.
  • Centrale bonnenprinter voor alle on- en offline bestellingen.
  • Foodwaste registrerende prullenbak.

Voorkom stilstand door datatoepassingen

Door data slim te gebruiken, kun je een dreigende storingen opsporen en zorg je ervoor dat je stilstand en omzetverlies voorkomt. En als de storing niet op afstand verholpen kan worden, ziet de monteur in ieder geval wat eraan scheelt zodat hij de juiste onderdelen kan meenemen. Daarnaast biedt het constant verbonden zijn mogelijkheden om controles uit te oefenen en in te grijpen als processen niet naar wens verlopen. Je wordt bijvoorbeeld gewaarschuwd als de temperatuur van koel- en vriescellen te hoog oploopt. Snel ingrijpen is dan mogelijk, en dat is noodzakelijk!

De geconnecteerde keuken is in opkomst. Dat is een keuken die in verbinding staat met een pc, laptop of smartphone. Hierdoor kijk je eenvoudig op afstand in het binnenste van de apparatuur. Je ziet bijvoorbeeld hoeveel draaiuren het apparaat erop heeft zitten. En belangrijker: of sommige onderdelen niet aan vervanging toe zijn. Daardoor kun je ze tijdig vervangen. Pech, stagnatie en omzetverlies treden daardoor een stuk minder op. Bijkomend voordeel van de geconnecteerde keuken is dat je eenvoudige onderhoudswerkzaamheden op afstand uitvoert of storingen repareert of laten repareren door de klant. De monteur is immers in staat om op zijn pc, laptop of smartphone te zien wat er aan schort. Dat scheelt voorrijkosten en tijd.