Food en Wine Wedstrijden Gastronomisch Gilde

Inschrijvingen voorronde HANOS Gouden Koksmuts geopend

Aangeboden door: Horecava
dinsdag, 6 juni 2023

Vanaf vandaag, 6 juni 2023, is het weer mogelijk om in te schrijven voor het NK Koken, ook wel de HANOS Gouden Koksmuts. Deze wedstrijd kent wederom een voorronde op Gastvrij Rotterdam op dinsdag 19 september en de finale zal plaatsvinden op maandag 8 januari 2024 op Horecava.

Wijzigingen

Vorig jaar heeft het Gastronomisch Gilde enkele wijzigingen doorgebracht in de wedstrijdreglementen van de HANOS Gouden Koksmuts. De verandering met de meeste impact was de verlaging van de leeftijd van de chef. Dit leidde tot veel teleurgestelde chefs die door de wijziging toch net te oud waren. In overleg met hoofdsponsor HANOS is besloten de maximale leeftijd van de chefs te verhogen: de chef mag op 8 januari 2024 niet ouder zijn dan 35 jaar en de commis mag op 8 januari 2024 niet ouder zijn dan 25 jaar. Met deze wijziging hoopt het Gastronomisch Gilde de chefs die toch graag nog een keer mee willen doen aan dé prestigieuze kookwedstrijd van Nederland tegemoet te komen.

Inschrijven kan via de website van het Gastronomisch Gilde tot en met 15 juli 2023.

Na sluiting van inschrijving worden de deelnemers geïnformeerd over hun deelname en ontvangen zij het wedstrijdreglement.

Voorronde op Gastvrij Rotterdam

Tijdens de voorronde dienen de deelnemers een voor- en tussengerecht te koken en een amuse te presenteren die onvoorbereid meegenomen mag worden. HANOS Nederland zal een groentekraam beschikbaar stellen en vanuit de overige partners zullen er ook ingrediënten beschikbaar zijn in de vorm van een blackbox. De deelnemers worden beoordeeld door een 3-koppige jury die op een later moment bekend gemaakt worden.

Prijzen

Naast het winnen van een finaleplek tijdens Horecava 2024 maken de deelnemers ook kans op andere prijzen. De jury zal het beste voor- en het beste tussengerecht selecteren en de winnaars krijgen een mooie prijs van de sponsors en een geldprijs van €250.

Meer informatie

Voor meer informatie over de HANOS Gouden Koksmuts neem je contact op met het Gastronomisch Gilde, Charlotte Mauritz.

Benieuwd naar afgelopen editie? Bekijk op deze pagina het verloop, de juryleden, de deelnemers én winnaars van de HANOS Gouden Koksmuts 2023!