Horecava Wine & Trends Theater: educatieve 'dependance' van Wine Professional
Beursnieuws Food en Wine Inspiratie

Horecava Wine & Trends Theater: educatieve 'dependance' van Wine Professional

Aangeboden door: Horecava
donderdag, 25 januari 2024

Met een sfeervol Wine & Trends Theater in Hal 8 van Horecava en een uitgebreid programma van zeer goed bezochte proeverijen en presentaties kreeg de samenwerking tussen Wine Professional en Horecava dit jaar een geslaagde nieuwe vorm. De focus lag allereerst educatie, en het niveau was toegespitst op een breed publiek van met name jonge horecaprofessionals.

Gedurende vieren dagen Horecava presenteerde The Wine & Food Association dagelijks vijf proeverijen en presentaties in het Wine & Trends Theater, dat plaats bood aan zo'n 30 belangstellenden. Het gevarieerde programma was grotendeels gelieerd aan en geïnspireerd op het beursprogramma van Wine Professional. Daarbij was het niveau in prijs en kwaliteit aangepast aan een breder publiek van horecaprofessionals. Bijna tweederde van de proeverijen droeg het label 'The Taste of Wine Professional', om een directe link met de wijnbeurs en een stapje hoger qua niveau aan te geven.

Zo bood het Wine & Trends Theater voor de vele deelnemers niet alleen een goede kennismaking met interessante wijnstreken en recente wijntrends op zich, maar ook met de filosofie achter, en de opzet van, Wine Professional. Iedere dag werd een aantal zeer geïnteresseerde bezoekers aan het theater uitgenodigd om ook Wine Professional te bezoeken.

De proeverijen werden georganiseerd in nauwe samenwerking met exposanten op de beursvloer van Wine Professional en enkele foodproducenten die op de Horecava stonden. De presentatie was afwisselend in handen van professionele sommeliers, producenten, wijnimporteurs, teamleden van The Wine & Food Association en andere wijnexperts. Het educatieve aspect stond bij alle programmaonderdelen voorop, het pr-element stond meer op de achtergrond; doel was vooral om de interesse voor wijn bij een nieuwe generatie horecamedewerkers te wekken en te versterken. De thema's liepen uiteen; proeverijen waren gewijd aan onder meer Duitsland, Proefschrift Caféwijnen van het Jaar, Georgië, sake, Nieuw-Zeeland, Italië, vin nature, Griekenland, Vinos de Jerez, Hongarije en alcoholvrije alternatieven.

De organisatoren Jan-Sebastian en Kyra van Lissum (Wine Professional) en Florentine Rijkmans (Horecava) kijken terug op een zeer geslaagde samenwerking, die vergeleken met voorgaande jaren duidelijk een stap voorwaarts was en volgend jaar hopelijk gecontinueerd kan worden.