Beursnieuws Horeca

Horecava 2024 bij Goedemorgen Nederland

Aangeboden door: Horecava
dinsdag, 9 januari 2024

Nog voor de deuren voor bezoekers en standhouders open gingen was Goedemorgen Nederland al op de beursvloer. Wat speelt er in Nederland? Dat is een vraag die wordt beantwoord in het frisse ochtendprogramma van Omroep WNL: Goedemorgen Nederland. En wat er vandaag speelde: Horecava 2024.

De toekomst van de Horeca

Annelies Geradts interviewde als eerste Florentine Rijkmans (Directeur Horecava) over de onderwerpen van Horecava en de toekomst van de horeca. Hierbij werd vooral de professionalisering van de branche benoemd als oplossing voor de personeelsproblemen en stijgende prijzen. Deze ontwikkeling kan de branche sterker en meer tegenslag proof maken.

KHN, Maaltijdbereidingsrobot en De Lekkerste Wedstrijden

Marijke Vuik voorzitter KHN vertelde dat de omzet en het volume is gestegen. Wel zei ze dat de marges kleiner worden en de inkoop steeds duurder wordt. Met als gevolg dat ondernemen in de horeca moeilijker wordt.

Erik Hartstra vertelde over de maaltijdbereidingsrobot. Hij legde uit dat het met de robot heel gemakkelijk wordt om lekkere eenpansgerechten te maken. Je hoeft er bijna niet bij na te denken. Zo’n robot kan helpen om een keuken draaiende te houden, ook als het heel lastig is om goed geschoold personeel te vinden.

Marcel Losekoot werd geïnterviewd over het NK Pizzabakken van de Lekkerste Wedstrijden. Hij vertelde dat zo’n NK helpt om het niveau van de pizza in Nederland omhoog te krijgen. Heel belangrijk voor een gezonde en lekkere pizza is het deeg. Met goed deeg wordt een pizza luchtig en krokant en ligt het niet als een steen in je maag. Een goed gebakken pizza is een gezonde maaltijd.

Terugkijken?

Wil je de items zelf terug zien? Ga dan naar de website van Goedemorgen Nederland.