‘Innovaties moeten leiden tot verandering’- Hayk Simons

Aangeboden door: Horecava
maandag, 28 juni 2021

Hayk Simons is al 7 jaar juryvoorzitter van de Horecava Innovation Award. Maar wie zijn de juryleden eigenlijk, waar kijken ze naar bij innovaties en nog belangrijker waar letten ze op bij inzendingen voor de Horecava Innovation Award (HIA)? Leer ze kennen en doe er je voordeel mee...

Hayk Simons | Eigenaar HTC Advies | Advies Food & Hospitality | 19 jaar jurylid van de Horecava Innovation Award, waarvan 7 jaar als voorzitter

Waarom ben je jurylid van de Horecava Innovation Award?

HTC Advies is adviespartner in de foodservice branche. Wij begeleiden opdrachtgevers bij alle vraagstukken op het gebied van gastvrijheid. Op basis van onderzoek en trends. Via de HIA en de Horecava kom je in aanraking met de laatste innovaties. Voor ons en mij dus erg interessant.

Welke innovatie is je het meest bijgebleven van afgelopen jaren?

Er zijn mij veel innovaties bijgebleven. Een voorbeeld is Foam Locus, een slim hulpmiddel voor het perfect opschuimen van melk voor bijvoorbeeld een cappuccino. Een schijnbaar eenvoudige oplossing voor een probleem in de horeca. Een mooie innovatie met een grote impact. Deze innovatie won in 2017 in de categorie Equipment en Service.

“Het belangrijkste voor mij is dat innovaties leiden tot een verandering en waarde hebben.”

Wat betekent innovatie voor jou?

Innovatie kan heel breed zijn.  Het belangrijkste voor mij is dat ze leiden tot een verandering en waarde hebben. Bijvoorbeeld een positief effect op duurzaamheid, de kwaliteit of de efficiency.

Waar moet een product of dienst voor jou minimaal aan voldoen?

Je kunt innovaties niet los zien van goede marketing en plannen om het in de foodservicemarkt te introduceren. Dus begrijp wat het voordeel is voor diegene die het gaat kopen of voor de gast en zorg voor een professionele introductie in de markt.

Wat heb je opgestoken van al die jaren dat je HIA -jurylid bent?

Voor mijzelf heeft het ook persoonlijke ontwikkeling gebracht. Daarnaast heb ik gezien hoeveel passie mensen die in onze mooie branche actief zijn hebben. Bloed, zweet en tranen om tot prachtige duurzame inzendingen te komen.

Waar zou jij wel eens een innovatieve oplossing voor willen zien?

Ik hoop en denk dat er snel nog meer digitale oplossingen (op basis van data) komen. Waarmee vooral ook de kleine ondernemer meer omzet en marge kan realiseren.

Wie zou je willen vragen om mee te doen aan de Horecava Innovatie Award?

Ondernemers met innovatieve horecaconcepten die echt onderscheidend en vernieuwend zijn in de markt!

Inschrijven Horecava Innovation Award?

Jouw innovatie ook een droomstart geven? Schrijf je hieronder in voor de Horecava Innovation Award!

Ja, ik ben al Horecava exposant en wil inschrijven voor de HIA
Ja, ik wil me inschrijven voor de HIA, maar ben geen Horecava exposant