Personeel Social Media

Gezocht: restaurantmanager in ruil voor aantrekkelijke beloning

Aangeboden door: Horecava
dinsdag, 17 mei 2022

Het is geen nieuws meer dat het vinden van horecapersoneel sinds de coronapandemie een probleem is. Dit geldt ook voor Hotel New York. De General Manager is op zoek naar een nieuwe restaurantmanager en hier staat wel een hele leuke beloning tegenover. Ben jij de persoon met de gouden tip?

De medewerkers van het ‘fine dining’ restaurant en cocktailbar NY Basement, te vinden in het souterrain van Hotel New York in Rotterdam, zijn op zoek naar versterking.

Maar hoe zorg je er in deze markt, met volop keuze, voor dat jouw vacature opvalt? General Manager Roel Dusseldorp ging bij zichzelf na waar hij een reactie op zou geven? Hij kwam met het idee van een aantrekkelijke en originele beloning voor de uiteindelijke tipgever.

Met maar liefst 777 likes en 167 reacties ontging deze vacature de mensen op LinkedIn zeker niet. Ook werd het bericht nog eens 144 keer gedeeld, waardoor de vacature een enorm publiek bereikte.

Waarom valt deze LinkedIn vacature op?

 • Een originele beloning. 
  Een jaar lang maandelijks gratis dineren en cocktails drinken? Daar zeg je toch niet gauw ‘nee’ tegen. Een aantrekkelijke oproep om eens goed in jouw omgeving rond te vragen of iemand zichzelf ziet als de nieuwe Restaurantmanager bij Hotel New York.
 • Mensen slaan er op aan.
  Het ludieke karakter van de vacature zorgt voor een hoop likes en reacties wat een groot bereik oplevert. De oproep focust op de beloning, want daar klikken mensen op. En als iemand echt geïnteresseerd is, dan kijken ze natuurlijk ook naar de vacature.
 • De afbeelding vat het verhaal samen.
  Door alleen de afbeelding te bekijken, is de boodschap ook duidelijk. De General Manager heeft hulp nodig en daar staat voor de tipgever iets moois tegenover.
 • Reacties op reacties.
  De reacties onder de LinkedIn vacature stroomden al gauw binnen. Een vraag, suggestie of leuke opmerking werd vervolgens ook nog beantwoord.

Heb jij ook op een verrassende en succesvolle manier personeel weten te werven? Laat het mij weten, dan behandelen we jouw post op Horecava.nl.