Personeel Social Media Inspiratie

Gezocht: nieuwe Frenkie

Aangeboden door: Horecava
maandag, 2 mei 2022

De horeca heeft het moeilijk. Tijdens de coronacrisis hebben veel horecamedewerkers een andere baan gevonden en zij komen niet zo maar meer terug nu er weer vacatures zijn. Social Media is een middel waarmee horecaondernemers op zoek gaan naar personeel. Op Horecava.nl pikken we de beste social posts eruit om jou te inspireren.

Restaurant Westkop in Rotterdam heeft een probleem, één van hun pizzabakkers heeft ontslag genomen en er is nog geen vervanging. In plaats van een stockfoto met de standaardtekst: “Vacature, pizzabakker gezocht”, of erger “pizzaheld gezocht” te plaatsen op instagram heeft Westkop het heel anders aangepakt.

Westkop heeft storytelling toegepast en wel op een heel persoonlijke manier. Er wordt heel kort verteld wie Frenkie is, waarom hij gemist gaat worden en wanneer zijn laatste dag is. De vacature is ondergeschikt gemaakt aan het verlies van Frenkie, het staat in de ps.

De persoonlijke aanpak werkt. Waar de normale vacaturepost een paar likes van het eigen personeel oplevert, krijgt deze post zesenvijftig likes en tien reacties.

Waarom is deze instavacature goed?

 • Het plezier spat er van af.
  De twee mannen op de foto hadden er duidelijk lol in om de foto te maken. Het ziet er uit alsof het ook daadwerkelijk heel leuk is om bij Westkop te werken.
 • Het beeld vertelt het verhaal
  Dat het gaat om pizzabakken zie je direct op de foto. Je ziet wie Frenkie is en dat z’n collega’s hem gaan missen.
 • Mensen zijn belangrijk bij Westkop
  Of het echt zo is, weet ik natuurlijk niet, maar de tekst:
  “Ja, we zijn er een beetje verdrietig van 😭 Onze nr. 1 pizzabakker Frenkie gaat ons verlaten.. Wil je nog één keer van z’n kookkunsten genieten? Zaterdag is de laatste dag van de beste man 💔🍕⁠” geeft het beeld van een betrokken werkgever en collega’s die om elkaar geven.
 • Hashtags vertellen het verhaal
  Zou je alleen de hashtags lezen, dan nog komt de boodschap over:
  #Westkop #Rotterdam #Pizza #Frenkie #Pizzachef #laatstedag #afscheidnemenbestaatniet #huilen #vacature #horecavacature #010 #museumpark

Heb jij ook een succesvolle social post gedaan om personeel te werven? Laat het mij weten, dan behandelen we jouw post op horecava.nl.