Franse televisiechef opent restaurant in Amstel Hotel

Aangeboden door: ANP
dinsdag, 23 februari 2021

De Franse tv-kok en sterrenchef Cyril Lignac uit Parijs gaat in het hoofdstedelijke Amstel Intercontinental Hotel aan de slag als nieuwe 'culinaire aanvoerder'. Het restaurant in het vijfsterrenhotel aan de Amstel in Amsterdam wordt in 2022 geopend en is de eerste zaak die Lignac buiten Frankrijk zal runnen.

Lignac runt in Parijs al het sterrestaurant Le Quinzième, de bistro’s Chardenoux en Aux Prés en twee patisseriewinkels. Ook heeft hij meer dan veertig kookboeken op zijn naam staan en werd hij door meerdere beroemde Franse chefs opgeleid. In 2009 ontving hij een Franse agrarische ridderorde.

Het nieuwe restaurant zal worden gebaseerd op Lignac’s succesvolle zaken in Parijs. De sterrenchef wil de focus leggen op zeevoedsel.

“Ik ben verheugd om een nieuw restaurant te mogen openen in deze prachtige stad”, zegt Lignac. “Het is een fantastisch en iconisch hotel dat is gevestigd op een van de mooiste locaties in Amsterdam. De nabijheid van de rivier en de grachten is een geweldige mogelijkheid om een elegante en betoverende ervaring te creëren.”

Nieuw hoofdstuk voor Cyril Lignac

Vorig jaar heeft het befaamde restaurant La Rive, dat eerst gevestigd zat in het Amstel Hotel, zijn deuren voorgoed gesloten. Het hotel heeft toen het restaurant en de brasserie samengetrokken en omgedoopt tot Amstel Restaurant. Vanwege de coronacrisis is deze verandering sneller dan gepland ingevoerd.

De samenvoeging van de brasserie en het restaurant levert één groot restaurant langs het water op, volgens hoteldirecteur Rudolf van Dijk. “Met de komst van chef Cyril Lignac gaan wij beginnen aan een nieuw hoofdstuk voor het Amstel. Wij zijn van plan om een volledige renovatie te realiseren voor het restaurant waar wij nog steeds het gedachtegoed van de ‘Grande Dame’ zullen bewaken”, aldus Van Dijk.

Over de planning en de grootte van investeringen heeft Van Dijk nog niets te zeggen, laat hij aan De Telegraaf weten. “Laten we eerst het uit 1867 opgerichte hotel maar weer eens openen. De lockdown heeft lang genoeg geduurd.”