Food en Wine Interieur en Design Entree Magazine

Entree tipt twee niet te missen hotels

Aangeboden door: Horecava
dinsdag, 31 mei 2022

De horeca heeft lange tijd de deuren gesloten moeten houden. Gelukkig kunnen we weer volop naar het restaurant en ook hotels verwelkomen weer hun gasten. Entree Magazine tipt deze keer twee bijzondere en veelzijdige hotels die de moeite waard zijn om te bezoeken!

Timmerfabriek, Vlissingen

De monumentale timmerfabriek uit 1914, te vinden in het Scheldekwartier in Vlissingen, is getransformeerd tot hotel.

Historische elementen

Mede-eigenaar Michel Kloeg vertelt: “Het pand, met veel lichtinval, is volledig hersteld en herbouwd. De historische elementen hebben we hierbij kunnen bewaren.” Onder andere de betonnen plafonds en kolommen, de grote raampartijen, het indrukwekkende atrium met glazen kap en de open galerijen. Ook het bekende torentje, dat bij een bombardement in 1943 was gesneuveld, is in ere hersteld en doet nu dienst als luxe penthouse.

Wijd uitzicht vanuit de kamers

De suites onder het torentje en het penthouse hebben rondom ramen voor een extra wijd uitzicht op de aangemeerde schepen. De meeste kamers hebben een aparte slaapvide van waaruit gasten door de metershoge ramen de haven van Vlissingen en het Scheldekwartier inkijken. Er zijn 68 kamers en suites, maar daarnaast ook nog een gastrobar, terras en bar. Het hotel valt onder Kloeg Collection, dat meerdere vakantieverblijven in Zeeland exploiteert.

Haarhuis, Arnhem

Hotel Haarhuis, te vinden tegenover het Centraal Station van Arnhem, onderging de afgelopen drie jaar een forse verbouwing en rondde die onlangs af.

Een volledig vernieuwd hotel

General manager Wouter Dekker vertelt: “Het resultaat is een volledig vernieuwd hotel met 127 kamers, inclusief wellnesskamers met eigen sauna en drie lofts. Ook is er een nieuwe wellness en zijn de eventzalen getransformeerd tot ‘City Boardrooms’.”

Maar niet alleen een hotel…

Daarnaast heeft het hotel nu meerdere f&b-concepten, voegt Dekker toe. “Het gloednieuwe en duurzame restaurant Locals richt zich op lokale/Nederlandse producten en groenten en heeft Niven Kunz als culinair adviseur. Dan zijn er nog rooftopbar Blou, koffie- en patisseriezaak Hoek en wijnkelder en whiskybar The Storage, ook te huren voor events.” Frank Bregman is excecutive chef van alle outlets. In 2018 werd het hotel gekocht door EHM Group. Die is ook eigenaar van wellnessresort Thermae 2000 (Valkenburg), Hotel Veluwe De Beyaerd (Hulshorst) en het nog te openen hotel in de voormalige Koepelgevangenis (Arnhem). Haarhuis werd in 1918 opgericht door de familie Haarhuis, en begon als koffiehuis.