Regels en Wetten Horecaondernemer

Een groothandel pas aanvragen, hoe doe je dat?

Aangeboden door: Horecava
maandag, 8 mei 2023

Heb jij een horecazaak? Dan is één van de eerste stappen voor jou als horecaondernemer het inkopen van food- en/of non-food. Maar welke groothandel kies je, en hoe krijg je toegang? Wij zetten zes groothandels op rij en leggen je uit hoe jij hiervoor een pas aanvraagt.

Om het aanvragen van een groothandel pas zo soepel mogelijk te laten verlopen, zorg dan altijd dat je de volgende documenten en gegevens bij de hand hebt:

• KVK-nummer;
• Bedrijfsgegevens;
• Ben je geen eigenaar? Zorg dan dat je toestemming hebt van een beslissingsbevoegde.

Makro

Makro is één van de bekendste groothandels in Nederland, met een enorm assortiment en scherpe prijzen. Een filiaal van Makro bezoek je met een Makro Pas, die je gratis kunt aanvragen via de website van Makro of in één van hun filialen. Online vraag je de groothandel pas aan via een MijnMakro-account. Heb je deze nog niet? Maak dan een account aan tijdens het aanvragen van de pas. Hierbij registreer je ook gelijk jouw bedrijf. Is de registratie verwerkt en goedgekeurd? Dan ontvang je de Makro-pas direct in je Makro-app én per post. Liever een Makro-pas aanvragen op locatie? Neem je KVK-uittreksel, een geldig legitimatiebewijs en in het geval dat je geen eigenaar bent, een schriftelijke verklaring door een beslissingsbevoegde mee.

Makro-horecapas

Voor horecaondernemers biedt Makro nog een extra pas: de Makro-horecapas. Als horecaondernemer ben je voor Makro niet zomaar een klant. Daarom biedt de horecapas extra voordelen zoals aantrekkelijke acties, veel volumevoordeel en altijd gratis parkeren en privileges waaronder ruimere openingstijden, gratis inruil koelelementen en gespecificeerde facturen. Ook de Makro-horecapas vraag je aan via een MijnMakro-account of in één van de filialen.

Sligro

Sligro is een horecagroothandel met meer dan 60.000 artikelen op het gebied van food en non-food en behoort tot de grootste leveranciers van de horeca. Sligro kan je niet zomaar bezoeken, hiervoor heb je een Sligro pas nodig. Ondernemers en instellingen die geregistreerd zijn bij de Kamer van Koophandel, onder de voorwaarde dat de producten van Sligro worden gebruikt voor bedrijfsmatige doeleinden of wederverkoop, kunnen gratis een klantenpas aanvragen. Dit kan via de website van Sligro of in één van de vestigingen. Tijdens de aanvraag worden bedrijfsgegevens, correspondentiegegevens en NAW gegevens uitgevraagd. Groothandel pas ontvangen? Dit geeft jou vanaf nu toegang voor twee personen tegelijkertijd, namelijk de pashouder en een introducee.

HANOS

‘Een plek waar ambacht en gastronomie samenkomen’, zoals groothandel HANOS zelf zegt. HANOS is de internationale horecagroothandel en totaalleverancier voor de gehele horecabranche, grootverbruikers- en bedrijvenmarkt. Met slechts jouw KVK-nummer en 5 minuten van je tijd kan jij klant worden, en toegang krijgen tot alle HANOS vestigingen. Jouw aanvraag dien je in via de website van HANOS. Registreer je via het formulier en zodra de aanvraag is goedgekeurd haal je jouw groothandel pas op in de dichtstbijzijnde HANOS vestiging.

VHC Jongens

VHC Jongens wilt zichzelf onderscheiden door zich ‘te richten op persoonlijke benadering in plaats van investeren in dure reclames’. Ben jij op zoek naar een horecaleverancier die zes dagen per week levert, alle afdelingen in eigen huis heeft en waar je snel en gemakkelijk kunt bestellen? Wordt klant bij VHC Jongens via het formulier op de website. Vul de gegevens in en je bent klaar wat betreft de registratie, simpel toch?

Zegro

Het Rotterdamse familiebedrijf Zegro streeft naar hoogwaardige kwaliteit tegen een eerlijke prijs. Klant worden bij Zegro is net zo gemakkelijk als bij de andere groothandels. Meld je aan via het formulier op de website, binnen 2 werkdagen ontvang je een bevestiging en kun je jouw groothandel klantenpas ophalen. Nu ben je ready to go om jouw inkopen te doen bij Zegro!

Bidfood

Bidfood is dé online horecagroothandel van Nederland, besteld binnen enkele minuten en geleverd tot in jouw keuken. Klant worden is zo geregeld en je ervaart direct de voordelen van de grootste foodservice webshop voor de horeca. Vind jij het fijn jouw inkopen online af te handelen? Klant worden kan via de website van Bidfood, vind jouw bedrijf, vul de gegevens in en na aanmelding ontvang jij direct een bevestiging.