Entree Magazine Inspiratie

Deze 4 (!) rooftops openen komende maanden in Amsterdam

Aangeboden door: Entree Magazine
maandag, 19 juni 2023

Er komt een hele rits nieuwe rooftopbars aan in Amsterdam. De komende maanden openen er maar liefst vier. Ze zijn allemaal te vinden in hotels. Lees hier de plannen!

1. SELVA EN SONORA @ NHOW AMSTERDAM – ZOMER 2023

Op de 24ste verdieping van hotel nhow Amsterdam RAI openen deze zomer restaurant Selva en cocktailbar Sonora. Het is een samenwerking tussen NH Hotel Group en Younique Concepts, het bedrijf van Sven Sallaerts en Jos de Jong, bekend van onder andere Pesca (Amsterdam en Rotterdam), De Tulp (Amsterdam) en Lolo (Amsterdam).

De rooftop van 700 vierkante meter heeft 137 couverts voor het restaurant en 45 voor de cocktailbar. Daarnaast komt er een terras. De keuken is Latijns-Amerikaans en de chef serveert gerechten van ceviche tot gegrild vlees en zeevruchten, en gerechten van de houtskoolgrill.

Het interieur, ontworpen door El Equipo Creativo, is geïnspireerd op de kleuren, texturen en patronen van het Amazone regenwoud. Het wordt gekenmerkt door organische vormen die door het restaurant ‘stromen’ en de rivieren van het Amazonegebied weerspiegelen. Ook komen er veel planten en aardse tinten.

“We kunnen niet wachten om de deuren van Selva te openen, een restaurant dat de levendige en heerlijke keuken van Latijns-Amerika viert,” aldus Renata Komarzinska, general manager van nhow Amsterdam RAI. “We zijn vastbesloten om deze plek, in combinatie met de cocktailbar, om te toveren tot een hotspot, waar hotelgasten en Amsterdammers samen kunnen komen om de smaken en sfeer van deze ongelooflijke regio te proeven.”

Selva Amsterdam_Rooftop
Selva Amsterdam_Rooftop_2

2. HASTA LA VISTA BABY @ INNSIDE BY MÉLIA – NAJAAR 2023

Rooftopbar Cielo in INNSiDE by Meliá op de Amsterdamse Zuidas wordt op dit getransformeerd tot Hasta La Vista Baby: een Spaans restaurant met cocktailbar. De zaak zal vanaf het najaar te vinden zijn op de 24ste verdieping van hotel.

Het is een samenwerking tussen Younique Concepts en het hotel. In hetzelfde hotel openen de twee ook lunchconcept MOST en restaurant Tierra. Sven Sallaerts van Younique Concepts: “Het hotel in Amsterdam Zuid is te vinden aan de overzijde van de nieuw gebouwde entree van Station Zuid. De locatie ligt in het hart van het financiële district. Daarom gaan we op de begane grond een nieuw lunchconcept creëren dat aansluit bij de wensen van deze buurt en lanceren we een ‘skybar experience’ met Hasta La Vista Baby, die Amsterdam zo hard heeft gemist. Het wordt een ongeëvenaarde en opwindende, funky ervaring!”

Creative Concept Vista 21.03.23-compressed (2)

3. VENTUNO @ RUBY EMMA – JUNI 2023

Op 21ste etage van het Ruby Emma Hotel in Amsterdam opent dit voorjaar een nieuwe skylounge: Ventuno. Amsterdamse horeca- en vastgoedondernemer Ramez Ramzy van de Ramzy Group ontwikkelt met Forsite Creative het Italiaans-Amerikaans concept.

Ramez Ramzy: “Ventuno is een Italiaans-Amerikaans concept gebaseerd op de gouden jaren van New York, toen dinerclubs en -entertainment op hun hoogtepunt waren. Met Ventuno brengen we een first of its kind, eersteklas dinerbestemming naar Amsterdam. Naarmate de avond vordert, verandert de setting van de skylounge van een waanzinnige dinerervaring in een intieme clubomgeving met live entertainment, dansers, dj’s en bottle service. Het kosmopolitische en sexy design is karakteristiek, vernieuwend en spannend tegelijk, en tilt dit sensationele concept naar een nóg hoger niveau.”

Ventuno_Rooftop_1
Ventuno_Rooftop_2

4. LUMINAIR @ DOUBLETREE BY HILTON AMSTERDAM CENTRAAL STATION – JUNI 2023

Waar jarenlang de bekende Skylounge te vinden was, op de elfde etage van het hotel DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station, opent in juni een volledig nieuwe rooftop: LuminAir. Er komt ook een groot terras en een evenementenruimte aan de ‘zuidzijde’ van de rooftop, deze heet Eclipse.

Cocktails gaan er een grote rol spelen in LuminAir en het menu zal bestaan uit internationale bites en toegankelijke gerechtjes. In het interieur, waar King Kongs verantwoordelijk voor is, spelen de wolken een grote rol, met dank aan de wolkvormige installaties en lichtprojecties. Er komen onder andere pluche designmeubels, en warme verlichting.

LuminAir