De Tasting: interactieve proeverijen

Aangeboden door: Horecava
maandag, 4 januari 2021

Ontdek hoe je kennismaakt met producten van Royal Bliss, Ardo, Nestlé Professional en meer.

Van te voren ontvang je de aangevraagde tastingbox en download je de Horecava Tastings app. Tijdens de live tasting zit je klaar om deel te nemen aan het spel. Het is niet alleen lekker om de nieuwe producten te proeven, ook krijg je informatie over de producten én kun je een prijs winnen als je de meeste goede antwoorden hebt. Inschrijven* voor De Tasting is mogelijk tot en met 25 januari en er is een gelimiteerd aantal boxen. Dus wees er snel bij!

Om je mee te nemen in deze tastings en je alvast lekker te maken voor 1 februari. Delen we nu twee tastings waar je zeker bij moet zijn. De Vegan tasting, hierin zitten producten met hetzelfde thema maar van verschillende leveranciers en de exclusieve Royal Bliss tasting. In deze tasting zijn alle producten van één leverancier.

Vegan tasting: Vegan is niet moeilijk

In deze tastingbox zitten maar liefst 7 producten die allemaal perfect aansluiten op de vega(n) of fexitariër. Deze alternatieven zijn zonder af te doen op smaak, geur, textuur en voedingswaarden ideaal om te gebruiken in de keuken of aan te bieden aan je gasten. De producten in deze box zijn afkomstig van Ardo, Nestlé Professional, Lemonaid, Lebo Plantz®, Pietercil Foodservice en Blue Marché.

vegan tasting Horecava

De producten in de vegan tasting

Ontdek tijdens deze live tasting met onder andere Ardo dé innovaties op het gebied van vriesverse groenten: Beet Bacon & Tricolore groentefriet.

Tastingsessie Ardo Horecava Limited Horecava

Beet Bacon en de Tricolore groentefriet van Ardo

Ardo opereert wereldwijd in vriesverse groenten, kruiden en fruit. Waarbij ze op een duurzame manier beheer hebben over de hele keten. Uniek en specialistisch en daar kun jij tijdens de tasting van profiteren! Want de culinair adviseurs van Ardo hebben diverse producten ontwikkeld waarin meerdere foodservice uitdagingen worden aangepakt. Denk aan uitdagingen zoals: Hoe krijg ik meer groenten op het bord? Hoe bied ik een vegan alternatief dat niet ten koste gaat van mijn marge?

Vegan Tasting Horecava

Beet Bacon van Ardo

Deze vragen en meer komen aan bod tijdens de tasting. Waarbij je kennismaakt en hun 2 nieuwe innovaties meteen proeft:

  • Beet Bacon; Een echt lekker en vegan alternatief voor spekblokjes.
  • Tricolore groentefriet; Een kleurrijke en smaakvolle manier om meer groenten op het bord te krijgen.

Serve Something Sensational met de vegan tastingbox

Ook ontdek je in deze veganbox de mogelijkheden van GARDEN GOURMET® van Nestlé Professional. Ook met deze producten kun jij jouw gasten verrassen met unieke plantaardige menucreaties. Nestlé Professional biedt culinaire oplossingen, die ontwikkeld zijn voor en door chefs, zoals fonds, sauzen en smaakboosters tot aan plantaardige alternatieven. Vandaar dat de GARDEN GOURMET® producten gemaakt zijn van hoge kwaliteit ingrediënten en geven een heerlijke smaakbeleving.

Nestle kip tastingsessie Horecava

GARDEN GOURMET® Vegan Filet Stukjes

In deze tastingbox vind je de GARDEN GOURMET® Vegan Filet Stukjes, de must-have in jouw keuken! De filet stukjes hebben een sappige textuur en zijn spot-on op smaak. Daarnaast mag ook de welbekende GARDEN GOURMET® Vegan SensationalTM Burger niet ontbreken: laat je verassen door de onweerstaanbare burgerervaring. Het is een verse burger gemaakt van plantaardige ingrediënten, met de sappigheid en textuur van een runderburger. Beide producten zijn rijk aan eiwitten en een bron van vezels. Voor een ideale vega(n) creatie zijn de extra tools van CHEF® toegevoegd: creëer een heerlijke mayonaise met CHEF® Signature Paste Black Garlic en geef extra smaak aan de filet stukjes met CHEF® Liquid Concentrate Champignon.

Wil jij ook een unieke vega(n) creatie maken? Doe mee en: Serve Something Sensational!

nestle burger tastingsessie Horecava

GARDEN GOURMET® Vegan SensationalTM Burger

De Veg(n) dorstlessers

Twee andere mooie producten in de vegantasting zijn van Lemonaid & ChariTea, biologische Fairtrade, frisdrank en ijsthee. Naast dat ze de ingrediënten uit eerlijke handel halen, doneren ze 5ct per flesje aan de Lemonaid & ChariTea Foundation. Zij investeren in sociale projecten in de regio’s waar de ingrediënten vandaan komen. Inmiddels is er al ruim €5.000.000 geïnvesteerd in nu 30 actieve projecten.

ChariTea Green; Wellness is nu verkrijgbaar in flesvorm. Goed spul met weinig calorieën – dat is de mantra van onze groene thee. Onze biologische held uit Sri Lanka heeft de yogastudio’s al veroverd. En dat is geen wonder, want deze vers gebrouwen thee met een scheut honing en een subtiel vleugje Indiase gember smaakt als een vloeibare zonnegroet.

Deze groene ijsthee is licht van smaak, door de hoogste kwaliteit thee zorgvuldig te brouwen is er weinig zoetstof nodig. Slechts wat overheerlijke bloemige honing, die je meteen ruikt wanneer je het flesje opendraait, en een klein beetje agavesiroop. Heel subtiel is er verse gember- en citroensap aanwezig. Dit is een perfecte versnapering voor de calorieën tellende sportfanaat, en ook de perfecte verfrissing voor de doorsnee terrasganger.

Vegan Tasting Lemonaid

ChariTea Green | Fotograaf: Lea Aring

Lemonaid Ginger; Wortelen in de goede zaak! Verse gember en citroensap zijn de biologische hoofdingrediënten van onze nieuwste limonade die je tong doet tintelen – met een beetje biologische rietsuiker en afgemaakt met bruisend water. De nieuwste telg in de Lemonaid-familie is er om je een oppepper te geven.

Door de perfecte balans van echt gember- en citroensap is deze biologische Fairtrade gemberlimo een allemansvriend, niet te scherp, en toch genoeg gember om ook de extreme liefhebber te charmeren. Door een lager suikergehalte is de verfrissende factor een stuk groter dan bij een gemiddeld gemberbiertje. Dit is een must-have voor het aankomende terrasseizoen, mooi aan te kleden in een chique glas of gewoon serveren in de fles, het kan allemaal. Ook is hij erg lekker te mixen met bijvoorbeeld Vodka (Moscow Mule) of Rum (Dark & Stormy).

Lemonaid vegan tasting | Horecava

Verschillende smaken Lemonaid en ChariTea | Fotograaf: Lea Aring

Een smeuïg alternatief

Omdat vegan ook heerlijk smeuïg kan zijn vind je in deze box ook Lebo Plantz® Creamy Original. Dit is hét plantaardige alternatief voor roomkaas! Een andere benadering van ingrediënten maar met dezelfde smaak en toepassing als roomkaas! Lebo Plantz® Creamy Original is te gebruiken als kant-en-klare spread, dip en als romige basis voor je eigen warme en koude creaties. De Lebo Plantz® vegan producten zijn direct uit de koeling verwerkbaar, goed smeerbaar en allergeen-, melk- en lactosevrij. Dus ideaal om te bakken, koken, smeren, dippen, toppen en creëren! Het veganizen van gerechten hoeft niet moeilijk te zijn.

Lebo Plantz® is de nieuwste ontwikkeling van Lebo Kaas, dé specialist in de productie van verse Nederlandse roomkaas in verschillende smaken en verpakkingen. Bij Lebo Kaas geloven ze namelijk in een wereld waar dierlijk en plantaardig naast elkaar kunnen bestaan.

lebo plantz Horecava tasting

Geef je eigen toets aan vegan gerechten

Dat ingrediënten voor vegan gerechten nog genoeg ruimte over laten om zelf je eigen toets eraan te geven, blijkt wel uit de Vegetable Burger en Gran’Tapas Houmous Original van Pietercil Foodservice. Naast dat zij een erkende partner in de Foodservice, voor zowel grossiers als eindklanten zijn, treden ze ook op als broker voor A-merken, maar presenteren  in de Vegan Tasting twee producten van hun eigen merken Cook & Create en Gran’Oliva – Gran’Tapas.

Vega burger bowl | Horecava

  • De Vegetable Burger is één van de acht referenties uit de lijn van Cook & Create. Deze lijn maakt een nieuwe manier van koken mogelijk door een smaakvol assortiment van droge halffabrikaten aan te bieden die snel en gemakkelijk te bereiden zijn. Er is de ruimte om als chef een eigen toets aan het gerecht te geven. Zo wordt het makkelijk om vega(n) gerechten op de kaart te zetten.
  • Gran’Tapas Houmous Original 50g: 1 perfect portion for you! De bekende Houmous Original is nu ook beschikbaar in een handige portieverpakking van 50g, dé oplossing om lekker, makkelijk en hygiënisch aan de slag te gaan voor jouw gasten. Houmous is een bron van onverzadigde vetten en heeft een hoog vezelgehalte. Een lekker gezond vegan alternatief. Het is heerlijk op brood, als extra smaakmaker bij een salade of ander lunchgerecht of kan perfect dienen voor een gezond vieruurtje.

Pietercel vegan tasting | Horecava Limited

 100% Natuurlijk en biologisch afbreekbaar

Naast de producten die te consumeren zijn zitten in de vegan tasting ook 100% biologisch afbreekbare rietjes van Blue Marché. De rietjes zijn voor eenmalig gebruik en goed uit te proberen in combinatie met de Lemonaid Ginger en ChariTea Green die ook in deze tastingbox zitten. De riet- en tarwestro rietjes zijn 100% natuurlijk, worden niet zacht en zijn ideaal om plastic en papieren rietjes te vervangen.

Blue March vegan tasting | Horecava

Blue Marché | Cocktails met Tarwestro Rietjes (3-6mm ø) en Riet Rietje (6-8mm ø)

De rietjes zijn gemaakt van tarwe- en riet-restafval, wat nu een mooie nieuwe bestemming krijgt. In heel Nederland zijn de riet rietjes alleen bij Blue Marché verkrijgbaar. Met dit duurzame alternatief voor (bio)plastic rietjes komt Blue Marché een stap dichterbij het doel om een plasticvrije wereld te creëren. Daarnaast doneert Blue Marche 5% bij elke aankoop aan organisaties die bijdragen aan het opruimen van de plastic soep. Test de rietjes zelf tijdens de vegan tasting en draag bij aan minder plastic!

Royal Bliss tasting: Mix jouw eigen meesterwerk met Royal Bliss Premium Mixers

In deze tastingsessie ga jij of jouw barman/vrouw onder leiding van professioneel bartender Dyon Seedorf (George Cocktailbar) aan de slag met Royal Bliss Premium Mixers om jouw eigen meesterwerk te mixen.

Gasten zijn steeds meer op zoek naar speciale drankjes en beleving en zijn ook bereid hier meer geld voor te betalen. In deze sessie laten we zien hoe je zelf met een lage handling, drankjes met een hoge marge kunt mixen, op een manier die bij jouw zaak past.

Tasting Royal bliss | Horecava Tastings

Bohemian Berry Sensation van Royal Bliss

Royal Bliss is namelijk exclusief beschikbaar in de horeca en speciaal ontwikkeld voor en door bartenders. Het is creatief, veelzijdig en geïnspireerd op de laatste trends in mixology en al de nummer 1 mixer in Spanje. Met de komst van Ginger Beer is de range van vijf compleet en is er een smaak voor élke spirit.

De range van Royal Bliss bestaat uit twee tonics: Creative Tonic Water en Vibrant Yuzu Tonic Water, de verrassende Bohemian Berry Sensation, de mildzoete Irreverent Ginger Beer en de heerlijke nieuw  toegevoegde Ginger Beer.

Tasting Royal bliss | Horecava Tastings

Ginger Beer van Royal Bliss

Deze twee mooie tastings zijn de ideale manier om de producten te proeven, ruiken en ervaren. Een klein beetje Horecava bij jou thuis of op de zaak!

*De tastingboxen zijn exclusief te bestellen voor een geselecteerde doelgroep. Deze selectie heeft na de registratie voor Horecava Limited de mogelijkheid om ook een tastingbox te bestellen.