Grootkeuken Horeca

De nieuwe transportvaatwasmachines uit de MT-serie van Winterhalter

Aangeboden door: Horecava
zondag, 7 januari 2024

De krachtige korventransport- en bandtransportvaatwasmachines beschikken over een modulair systeem. Dit betekent dat de machine niet alleen nauwkeurig kan worden geconfigureerd om te voldoen aan de eisen van vandaag, maar ook aan die van morgen. De mogelijkheid tot flexibele aanpassing en uitbreiding achteraf betekent dat de "GAMECHANGER" zich perfect aanpast aan elke nieuwe situatie, voor maximale investeringszekerheid. De huidige uitdagingen in de catering- en foodservice-industrie dienden als basis voor de nieuwe ontwikkeling. Winterhalter garandeert een hoger rendement, maximale hygiëneveiligheid, geoptimaliseerde wasresultaten en betere arbeidsomstandigheden.

De MTF (bandtransportvaatwasmachine) verwerkt tot 8.000 borden per uur. Dit grotendeels uniforme serviesgoed worden gewassen en nagespoeld op een transportband met een continue workflow. De wastijden liggen vast. De MTR (korventransportvaatwasmachine) verwerkt efficiënt een hoog volume tot 355 korven per uur, beladen met borden, kopjes, glazen, bestek en dienbladen. De verschillende volumes worden over de hele dag verdeeld.

De GAMECHANGER: modulaire architectuur voor meer flexibiliteit

Wat als het bedrijf in de toekomst uitbreidt, de omstandigheden veranderen of er innovatieve features op de markt komen? Hier bieden transportvaatwasmachines uit de MT-serie volledig nieuwe mogelijkheden: dankzij de modulaire systeemarchitectuur kunnen afzonderlijke zones en componenten flexibel met elkaar worden gecombineerd. Dit betekent dat de machine precies kan worden afgestemd op individuele vereisten en uitrustingswensen. En aanpassing of uitbreiding achteraf is ook mogelijk.

Efficiëntie voor meer rendement

Afwassen in professionele keukens kost veel water en energie. Gezien de snel stijgende energiekosten is het daarom de moeite waard om te investeren in moderne vaatwastechnologie, omdat deze aanzienlijk minder grondstoffen verbruikt.

Bij het wassen met de MT-serie wordt de gebruikte energie optimaal benut. De warmteterugwinning EnergyPlus gebruikt naast de standaard warmteterugwinning EnergyLight de energie uit de warme afzuiglucht om het koude toevoerwater voor te verwarmen. Dit verlaagt de energiebehoefte van de machine met maximaal 6kWh, wat de aansluitwaarde en de bedrijfskosten verlaagt.

De vaatwerkgestuurde zone-activering maakt gericht en zuinig gebruik van water, energie en reinigingsmiddelen. De afzonderlijke zones voor voorwas, hoofdwas en naspoelen worden pas geactiveerd als er vaatwerk in de betreffende zone aanwezig is. Dit bespaart hulpbronnen en minimaliseert de bedrijfskosten. Bovendien wordt de naspoelwaterhoeveelheid automatisch aangepast aan de geselecteerde transportsnelheid. Bij elke stap wordt alleen de hoeveelheid naspoelwater gebruikt die daadwerkelijk nodig is voor een hygiënisch wasresultaat.

Hygiëne voor meer veiligheid

De machine-architectuur en het hygiëne- en reinigingsconcept van de MT-serie garanderen de hoogste hygiënenormen. De hygiënemodus en de 180° draaibare hygiënedeuren zijn eigenschappen die alleen Winterhalter transportvaatwasmachines bieden. Met de hygiënemodus is het wassen altijd gegarandeerd DIN-conform: als de tank- of boilertemperatuur onder de ingestelde waarde daalt, wordt de snelheid van de transportvaatwasmachine automatisch verlaagd. CONNECTED WASH kan worden gebruikt om alle belangrijke machinegegevens van de transportvaatwasmachine te analyseren en evalueren en is overal toegankelijk. Dit maakt naadloze documentatie van de naleving van alle hygiënenormen volgens HACCP mogelijk. De machines bewaken zichzelf en brengen de operator automatisch op de hoogte van kritieke gebeurtenissen.

Als CONNECTED WASH niet kan worden gebruikt, kan de USB-interface worden gebruikt om toegang te krijgen tot alle bedrijfsgegevens om hygiënerapporten te maken.

Technologie voor betere wasresultaten

Voor optimale wasresultaten zijn zowel een krachtig wassysteem als een effectieve filtratie van het tankwater belangrijk. Alle functies van de afzonderlijke waszones zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat het vaatwerk uitzonderlijk schoon en perfect droog uit de machine komt. Naast het multifiltratiesysteem is de MT serie ook uitgerust met actieve vuilafvoer. Dit systeem voorkomt dat er grof vuil in het water van de tank terechtkomt en filtert het eruit vóór de hoofdwaszone. Het vuil wordt naar de aanvoerzone geleid en opgevangen in de zeeflade. Neutrale zones garanderen dat er geen overdracht van zeepoplossing plaatsvindt, zelfs niet bij grote stukken vaatwerk, en zorgen voor een perfect wasresultaat.

Eenvoudige bediening voor comfortabelere werkomstandigheden

"Personeelstekort is een van de grootste uitdagingen voor de foodservice- en horecabranche", zegt Ralph Winterhalter." Daarom was het voor ons des te belangrijker om het werken aan de nieuwe MT-serie zo ergonomisch, veilig en tijdbesparend mogelijk te maken. " Het slimme touchscreen is op de optimale hoogte geplaatst met bediening via één knop, een taalneutrale interface en zelfverklarende pictogrammen. Hierdoor is de machine ergonomisch, eenvoudig en veilig te bedienen. De FlexSpeed-modus verlaagt automatisch de transportsnelheid als die te hoog is voor het huidige werkritme. Dit garandeert een soepele workflow en een efficiënt wasproces. Het optionele ingebouwde poederdoseersysteem is handig, ergonomisch en veilig, omdat de houders met reinigingsmiddel kunnen worden vervangen zonder enig contact met reinigingsmiddel. Dit is sterk geconcentreerd en ongeveer twee derde krachtiger dan een vloeibaar reinigingsmiddel.

Lees meer over de krachtige vaatwasmachines van Winterhalter via hun website.