Food en Wine Wedstrijden

Culinary Team The Netherlands wint 2 medailles tijdens Culinary World Cup in Luxemburg

Aangeboden door: Horecava
vrijdag, 2 december 2022

Het Culinary Team The Netherlands heeft in Luxemburg 2 medailles in de wacht gesleept tijdens de Culinary World Cup 2022. Kom erachter op welke onderdelen ze gewonnen hebben en wat de reacties zijn op de behaalde resultaten.

De Culinary World Cup 2022

In Luxemburg vond deze week de toonaangevende landenwedstrijd plaats die iedere vier jaar georganiseerd wordt door Worldchefs, Vatel Luxembourg en LuxExpo. Dit jaar waren er 15 zogenaamde “National Teams” die in 5 dagen deelnamen aan de diverse wedstrijdonderdelen. Na ruim twee jaar lang wachten konden de wedstrijden sinds 2020 weer georganiseerd worden. Dit vormde een grote hereniging van chefs uit de hele wereld.

Het team

Het Culinary Team The Netherlands is onderdeel van het Gastronomisch Gilde en doet al vele jaren mee in de top van de internationale wedstrijden. Het afgelopen jaar heeft het team hard getraind op deze twee wedstrijdonderdelen. De inspanningen hebben zich zeker uitbetaald.

Het team bestaat uit enthousiaste chefs die een kick krijgen van wedstrijd koken en dit al vele jaren met veel plezier doen. Dit jaar mocht het team ook enkele nieuwe jonge chefs verwelkomen in het team. Hierdoor stond er een volledig, top team op de wedstrijden.

De leden van het Culinary Team The Netherlands zijn:

Waldrik Kremer

Team Manager

Sogno Catering

 

Bert van Manen

Team Manager

Chef-consulting

 

Alfred van Dijk

Teamchef

Restaurant Het Oude Dykhuys

 

Dennis van den Beld

Kitchenchef/Pastrychef

Hotel Landgoed Het Roode koper

 

Tom Lamers

Chef

Restaurant Het Koetshuis

 

Davy Roord

Chef

Restaurant Dorset

 

Marco van der Wijngaard

Chef

Restaurant  ’t Amsterdammertje

 

Sebastiaan Pals

Chef/pastry

Restaurant De Librije

 

Ruben van Zanten

Chef

Restaurant élevé

 

Gerben de Lange

Junior

Hotel Landgoed Het Roode koper

Reacties op het behaalde resultaat

Bert van Manen, Team Manager van het Culinary Team is trots op zijn jongens, “ Ze hebben keihard moet knokken voor deze medailles na ruim 3 jaar zonder wedstrijden; dan is dit echt een heel mooi resultaat zeker gezien het beperkte budget van ons team ten opzichte van de andere landen”. Ook Dennis van den Beld, keukenchef van het team, is blij met de resultaten. “Dit was geen makkelijk jaar voor ons maar we hebben ons er goed doorheen geslagen als team. Ik ben trots op dit resultaat en op ons team”, begint Dennis. Dit geldt ook voor Hans Everse, president van het Gastronomisch Gilde. Hij vertelt: “Deze jongens steken ieder vrij uur in het team om te trainen en deze medailles zijn hun erkenning hiervoor”.

Komende wedstrijden

De volgende wedstrijden staan al ingepland. In februari 2024 zal namelijk de Culinary Olypmics plaatsvinden in Stuttgart. Verder is het Nederlands team altijd opzoek naar partners om deelname aan deze wedstrijden mogelijk te maken. Voor meer informatie hierover kan contact opgenomen worden met het Gastronomisch Gilde.