Brabantse horecabaas is voorbereid: 500 werknemers gezocht

Aangeboden door: ANP
dinsdag, 9 februari 2021

Horecabaas Laurens Meyer uit Etten-Leur laat zich niet verrassen. De ondernemer heeft meer dan vijftig horecazaken in Nederland, waarvan zo'n twintig in Breda, en is nu al op zoek naar 500 medewerkers. Hoewel zekerheid in de branche nog uitblijft.

“Klinkt gek, ik weet het, maar we móeten voorbereid zijn”, zegt Meyer tegen dagblad BN De Stem. In een campagne zoekt hij naar nieuw personeel voor zijn zaken, die nu nog dicht zijn. Hij schat dat hij het afgelopen jaar ongeveer 500 werknemers in dienst had en dat hij de komende weken weer een vergelijkbaar aantal bij elkaar moet hebben.

Extremer

“Elke winter werk je met minder mensen, komt er een deel weer terug en moet je vervolgens gaan zoeken voor het voorjaar. Nu is dat extremer. We hebben complete teams moeten afbreken en zullen dat ook weer moeten opbouwen”, zegt Meyer.

Meyer is niet de enige horecaondernemer die alweer opzoek gaat naar personeel in deze tijd. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) ziet nog geen trend in een toenemend aantal vacatures. Wel raadt KHN-voorzitter Robèr Willemsen aan op dit moment te investeren in personeel. “De ondernemer die zijn marges goed wil maken door te bezuinigen op personeel, gaat verliezen”, zegt hij in horecamagazine Entree. “Zij dragen je zaak, ook straks weer.”

Vacatures

In de vacatures zoekt de Brabantse horecabaas naar ‘collega’s die er de schouders onder zetten als we straks weer mogen rennen over de terrassen’. De teams worden al samengesteld, ondanks dat er nog geen perspectief is wanneer de horecazaken weer open mogen. Tot die tijd wordt de werknemer getraind, meldt de vacature. De contracten die Meyer aanbiedt gaan in op 1 april, maar eerder als ook de horeca eerder open mag.

“Vorig jaar hebben we honderden contracten moeten opzeggen om overeind te blijven. Meteen bij de eerste lockdown in maart, maar zeker ook in oktober toen wel duidelijk werd dat we weer voor lange tijd op slot zouden gaan”, aldus Meyer. “Als het weer mag van dit kabinet, gaan we op volle toeren, dan moet je er klaar voor zijn.”