Bieden op het állereerste getapte biertje na de lockdown

Aangeboden door: ANP
woensdag, 17 februari 2021

Bosschenaren die snakken naar de horeca kunnen bieden op het állereerste getapte biertje in hun favoriete café. Op veilingsplatform Allerallereerste.nl bieden horecazaken in Den Bosch hun eerste hapjes, drankjes en evenementen aan voor na de lockdown.

De veilingswebsite is in het leven geroepen om ondernemers uit Den Bosch weer positief onder de aandacht te brengen, schrijft het platform. De hoogste bieders hoeven straks niet in de rij te staan voor hun eerste biertje, borrelplank of Bossche bol. Ook een silent disco voor thuis, een eerste knipbeurt en een allereerste kanotocht met lunch voor twee worden aangeboden op de site. “De achterban kan zich uitspreken door actief te bieden.”

Dansje op de bar

Horecazaken zoals eetcafés, restaurants en clubs, maar ook winkels en kappers bieden ervaringen aan. Wat de bedrijven vooral gemeen hebben is dat ze weer open kunnen als de lockdown en bepaalde coronamaatregelen straks worden opgeheven. Wekelijks worden nieuwe activiteiten en objecten aangeboden op de website.

Er is al een aantal veilingen zeer succesvol afgerond. Zo is het ‘allerallereerste dansje op de bar’ bij café Reinders voor 350 euro verkocht. De eerste fles Moët bij bar Jij & Ik is zelfs voor 770 euro geveild. De hoogste bieding op de website is voor een driegangendiner voor twee personen bij Allerlei & Visserij. Die is voor 888 euro eenmaal, andermaal, verkocht.

Geschiedenis

“We kunnen allemaal niet wachten totdat we weer naar onze favoriete plekken mogen. Je dingt mee om geschiedenis te schrijven”, schrijft het platform. “Een speciale avond die in het teken zal staan van bevrijding met de blik op vooruit.”

Gasten die hun favoriete stamkroeg missen, maar die niet willen bieden, kunnen ook een reactie of anekdote achterlaten op de kavel van de betreffende zaak.