Horeca Horecaondernemer Regels en Wetten

Belastingdienst adviseert uitstel van betaling te vragen

Aangeboden door: Horecava
dinsdag, 11 mei 2021

Is jouw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kun je nog niet aan je nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan jouw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen tijd ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de Belastingdienst.

Voordelen verlengen uitstel

  • Door het uitstel van betaling te verlengen, hoef je de belastingen waarvoor je uitstel krijgt, pas vanaf 1 juli weer op tijd te betalen. Dit geldt ook voor de belastingen die je nog niet hebt betaald, na afloop van eerdere bijzondere uitstel van 3 maanden.
  • Voor de schuld die je tot 1 juli hebt opgebouwd voor de belastingen waarvoor je bijzonder uitstel had, krijg je vanaf 1 oktober een betalingsregeling van 36 maanden.

Verleng uitstel uiterlijk 30 juni

Je kunt het bijzonder uitstel van betaling eenvoudig verlengen via het online formulier op belastingdienst.nl/bijzonderuitstel. Je vindt hier ook de voorwaarden voor verlengen.

Twijfel je of je tot 1 juli aan uw nieuwe betalingsverplichtingen kunt voldoen? Verleng dan ook het uitstel. Ook als je nog niet eerder bijzonder uitstel van betaling hebt aangevraagd, kunt u dat doen tot en met 30 juni.

Kijk welke gevolgen het voor jou heeft als je niet verlengt

Als je ervoor kiest het uitstel niet te verlengen en jouw belastingen niet op tijd betaalt, voldoe je niet aan de voorwaarden voor de terugbetalingsregeling van 36 maanden. En moet je deze belastingschuld al vóór 1 oktober 2021 betalen. Kijk op belastingdienst.nl/bijzonderuitstel voor meer informatie. Hier staat per situatie beschreven wat de specifieke gevolgen zijn.

Blijf alert op veranderingen

Het is mogelijk dat het kabinet de komende maanden de regeling voor bijzonder uitstel van betaling nog aanpast. Op belastingdienst.nl/bijzonderuitstel vindt je de meest actuele informatie.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Neem voor meer informatie contact op met Remco Rous (0650180200, r.rous@minfin.nl) of Heleen Haverkort (0628547707, haverkort@minfin.nl), woordvoerders van het ministerie van Financiën.