Hobbyfotograaf maakt 360 graden-horecabeurs online

Aangeboden door: ANP
dinsdag, 30 maart 2021

Je kunt nu wandelen over een digitale horecabeurs langs verschillende restaurants uit de gemeente De Ronde Venen. Ook kunnen horecaliefhebbers een donatie achterlaten bij de online beurskramen.

Hobbyfotograaf Bas Reichgelt experimenteert al langer met 360 graden-fotografie. Om de horeca in zijn gemeente tegemoet te komen bedacht hij de gratis virtuele horecabeurs ‘Help Horeca De Ronde Venen’, gemaakt in een 360 graden-website waarin je dus als ‘bezoeker’ langs de beursstands kunt lopen.

Door op de cirkels en pijlen te klikken, schuifel je als het ware langs de verschillende 3D-getekende uitstallingen. Je kunt om je heen kijken door met de muis of met je vinger het beeld te verslepen. Via de tablet of smartphone is er ook de functie dat als je rondom je as draait, je het interieur ziet alsof je werkelijk in het beursgebouw staat.

Donatie

Bij iedere stand is een kort filmpje te zien waarin de restauranteigenaar de gemiste klanten toespreekt. “Het is iets anders dan normaal, maar we willen u welkom heten in deze virtuele stand”, zegt de eigenaar van restaurant Burgerlijk in Mijdrecht. “Ik hoop jullie heel snel weer te zien, we zijn volop bezig alles klaar te zetten.” Ook kun je bij iedere stand via het mobiele betalingssysteem Tikkie een donatie achterlaten als bezoeker.

In de ‘welkomsthal’ van de online beurs kan de bezoeker een donatie geven aan de gehele horeca van De Ronde Venen en spreekt burgemeester Maarten Divendal in een kort filmpje de websitebezoeker kort toe. “Ik zie dat de horeca zich de afgelopen periode goed aan de regels hebben gehouden. Er wordt nu meer van hen verwacht en ik begrijp dat dat heel vervelend is. Toch vraag ik u om goed te kijken naar de regels die gelden in openbare ruimte.”