Amsterdamse nachtclubs volgende week open voor ‘clubwalk’

Aangeboden door: ANP
donderdag, 15 april 2021

Vijf amsterdamse nachtclubs openen hun deuren voor de clubwalk volgende week. De route duurt anderhalf tot twee uur en bezoekers kunnen met maximaal twee tegelijk naar binnen bij de clubs. Daar draait dan een dj en bij vertrek krijgen de clubgangers een cocktail mee die ze buiten pas mogen drinken.

Vijf Amsterdamse nachtclubs openen volgende week hun deuren voor enkele bezoekers tijdens een ‘clubwalk’ door de stad.

De route duurt anderhalf tot twee uur en bezoekers kunnen met maximaal twee tegelijk naar binnen bij de clubs. Daar draait dan een dj en bij vertrek krijgen de clubgangers een cocktail mee die ze buiten pas mogen drinken, meldt Amsterdamse nieuwssite AT5 woensdag.

De clubwalk is bedacht om de nachtclubs een steuntje in de rug te geven. De vijf clubs die meedoen zijn de Supperclub x Bar Rouge, Kopstootbar, Escape, Club NL en Disco Dolly x Cannibale Royale. “Ik denk dat mensen staan te popelen om wat leuks te doen, dus het is een sympathieke actie, maar het is ook bedoeld om een paar eurootjes te verdienen”, zegt Jamie van der Will, eigenaar van de Kopstootbar, tegen AT5.

Lopend een dansje

De clubeigenaar legt uit dat binnen stilstaan niet mag, er mag wel “lopend een dansje” gedaan worden. Op deze manier worden de coronaregels niet overtreden, volgens Van der Will. “Er is een jurist mee bezig. Het is een legale walk en er wordt binnen geen drank gedronken.”

Voor liefhebbers van nachtclubs zijn er 800 tickets verkrijgbaar van 46 euro per stuk. De clubwalk vindt plaats in het weekend, op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 april. De bezoekers, zo’n 200 tot 300 per dag, worden verdeeld in tijdvakken zodat het niet te druk wordt.

Sinds 15 maart vorig jaar zijn de nachtclubs al gesloten, al waren sommige clubs van de zomer even open voor zittende bezoekers van concerten en ‘dansavonden’. Van der Will kijkt ernaar uit weer gasten te ontvangen. “We willen mensen lekker het gevoel geven van uitgaan, maar wel op een verantwoorde manier.”