Amsterdamse horecaondernemers breiden terrassen uit

Aangeboden door: ANP
vrijdag, 21 mei 2021

Amsterdamse horecaondernemers maken volop gebruik van de mogelijkheid om extra ruimte te krijgen op hun terras.

Tot nu toe zijn er dit jaar 110 initiatieven goedgekeurd voor een tijdelijke terrasuitbreiding in de hoofdstad. Dat is bovenop de 1065 uitbreidingen die vorig jaar al werden goedgekeurd.

Ondernemers die vorig jaar al een vergunning kregen hoeven deze niet opnieuw aan te vragen. Ze hoeven ook geen extra belasting te betalen voor de uitbreiding van hun terras. Wel zijn er regels waar ondernemers zich aan moeten houden, zodat het terras veilig is en er genoeg ruimte overblijft voor voetgangers, fietsers en ander verkeer. Ook houdt de gemeente rekening met de belangen van omwonenden.

“De stad gaat voorzichtig weer open en daar horen volle terrassen bij. Ik hoop dat horecaondernemers hun verliezen een beetje goed kunnen maken en dat we met elkaar een donkere periode achter ons kunnen laten”, zegt burgemeester Femke Halsema. Verruiming van terrassen kan worden toegestaan op pleinen, stoepen, brugvleugels, dekschuiten, parkeervakken, langs kades, aan de overzijde van de weg en voor de gevel van naastgelegen panden, als de eigenaar toestemming geeft.