Koude Dranken

Actie tegen wijnverspilling in Breda steunt ook lokale horeca

Aangeboden door: ANP
vrijdag, 12 maart 2021

Omdat de horeca zijn wijn niet meer afneemt, zit Bredase wijninkoper Huub van den Muijsenbergh met 24.000 flessen te veel. Een reddingsactie moet ervoor zorgen dat de flessen toch verkocht worden. Ook gaat een deel van de opbrengst naar lokale horeca.

De actie is een initiatief van Breda Maakt Mij Blij, een Brabantse organisatie tegen verspilling van voedsel en kwaliteitsproducten. Wijnliefhebbers kunnen via Facebook en Instagram een doos met zes horecawijnen bestellen voor 64,50 euro, ter waarde van bijna 95 euro. Van de opbrengst gaat 9 euro naar horecaondernemers die tot de klantenkring van de wijninkoper behoren.

Wijnboeren

Van den Muijsenbergh vindt de actie “geweldig” en past zijn dozen ook aan op de vraag. “Wij krijgen veel vragen naar boxen met enkel witte of alleen rode wijn, dus deze bieden we nu ook aan”, zegt hij tegen lokale nieuwssite BredaVandaag.

“Huub kan straks weer nieuwe wijnen bij zijn wijnboeren afnemen”, zegt Thibaud van der Steen van organisatie Breda Maakt Mij Blij. Er zijn al ruim 5500 flessen verkocht, waarmee ongeveer 9000 euro is opgehaald voor de horeca. “Met deze reddingsactie maken wij weer heel veel mensen blij.”