‘Aantal horecabezoeken blijft dalen, zelfs in fastfoodservice’

Aangeboden door: ANP
vrijdag, 23 april 2021

Het bezoeken van de horeca, zelfs fastfoodketens blijft een daling ondervinden. Dat blijkt uit cijfers van Datling, die gespecialiseerd is in horecadata.

Het aantal bezoeken aan de horeca blijft dalen, zelfs bij afhaalloketten van fastfoodbedrijven. Dat blijkt uit cijfers van Datlinq, dat gespecialiseerd is in horeca-data.

In maart waren er gemiddeld 4 miljoen bezoeken per week, ziet het Rotterdamse onderzoeksbureau. Daarmee ligt het aantal bezoeken in de horeca onder het dieptepunt van 2020, waar de horeca 4,7 miljoen bezoekers per week kreeg. Dat was rond de maand april.

De populaire fastfoodservice doet het naar omstandigheden ‘goed’, maar is ook gedaald in het aantal bezoeken met 34 procent ten opzichte van vorig jaar. Andere segmenten van de horeca daalden met 78 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden.

Oudere doelgroep

De cijfers van bezorging van maaltijden zijn daarbij niet meegerekend, meldt Datlinq. Het aandeel van thuisbezorgde maaltijden steeg juist met bijna 50 procent. Dat komt vooral door de leeftijdsgroepen onder de 50 jaar, die het in het eerste kwartaal van dit jaar meer eten bestellen.

Het marktonderzoekbureau adviseert dat het “geen gek idee” is voor de tak van thuisbezorging om te gaan focussen op de oudere doelgroep, om in de toekomst meer groei te realiseren.