Koude Dranken

Amsterdam Cocktail Week

Aangeboden door: Horecava
vrijdag, 29 december 2017

Horecava heeft de komende editie haar drankensegment geheel vernieuwd met de Pop Up Bar Experience. In de karakteristieke sfeer van de Amsterdamse buurt ‘De 9 Straatjes’ zijn er pop up bars, workshops en demonstraties. Daarnaast werkt de Horecava voor het eerst samen met de Amsterdam Cocktail Week, hun stand is centraal gepositioneerd in de Pop Up Bar Experience.

Nieuwe opzet Drankensegment bij Horecava:
Pop Up Bar Experience en samenwerking met Amsterdam Cocktail Week

Pop Up Bar Experience

De Pop Up Bar Experience is helemaal in de sfeer van ‘De 9 Straatjes’ in Amsterdam; oftewel charmant, karaktervol én hip. In de pop up bars, workshop en demo’s is aandacht voor alle nieuwe trends en ontwikkelingen op het gebied van dranken, met de nadruk op (non-alcoholische) cocktails. Alles passend bij het nieuwe thema van de beurs waarbij het draait om beleving en emotie in de horeca.

Samenwerking Amsterdam Cocktail Week

Horecava werkt voor het eerst samen met de Amsterdam Cocktail Week (ACW): na hun beursbezoek kunnen de bezoekers hun inspiratietour ‘s avonds voortzetten in de bars van Amsterdam. Op de ACW stand is een speciaal voor de Horecava ontwikkelde app te downloaden die laat zien wat er tijdens en na de beursweek te beleven is op het gebied van cocktails in Amsterdam.

1. De conciërge desk. Speciaal voor de Horecava heeft ACW een avondprogramma ontwikkeld met een greep uit de beste bars in Amsterdam. Denk bijvoorbeeld aan heerlijke cocktails met bijbehorende bites bij Bar Karakter, een stoere bar met unieke onderdelen, zoals een karaoke bar. Of een bezoek aan de geheel herziene distilleerderij van Wynand Fockink. Om daarna langs Krasnapolsky hotelbar The Tailor te gaan, een van de beste hotelbars van Nederland. Bij de desk kan je TCA tickets kopen voor vervoer naar de stad.

2. Gin gaat harder dan ooit. Mister Cocktail, Albert van Beeck Calkoen (eigenaar van Gin Day) weet er alles van af. Welke gin merken moeten op de kaart? Welke tonics passen er het beste bij? Met welke garnering? Mister Cocktail geeft alle antwoorden op de stand van ACW.

3. ACW’s duo Timo Janse en Tess Posthumus hebben zojuist hun eigen bar geopend: Flying Dutchmen Cocktails. Heeft u ooit de ambitie gehad zelf een bar te openen? Wat zijn hier de uitdagingen van? Wat mag u niet vergeten en wat kunt u beter achterwege laten? Leer alles over de ins en outs van cocktailbar eigenaarschap in korte ‘speeddates’ met deze cocktailkenners.

4. Ditzelfde duo heeft meer dan dertig cocktail competities gewonnen, zowel nationaal als internationaal. Ook hebben zij al zeker hetzelfde aantal gejureerd. Zoals het Timo en Tess zelf zeggen: “Een goede voorbereiding is alles bij een cocktailcompetitie. Maar hoe weet u wat te doen? Met onze brede ervaring kan het team van Amsterdam Cocktail Week u de juiste kant op helpen.”

5. Speciaal voor de Horecava presenteert ACW een eigen app met de avondprogrammering van de bars die iets speciaals doen in Amsterdam tijdens de Horecava. Download de app op de stand en maak kans op meer dan 150 prijzen ter waarde van meer dan 5000 euro, zoals het boek ‘Cocktails met Tess’. Ook is speciaal voor de Horecava de stadskaart van ACW gratis verkrijgbaar zijn met meer dan 40 cocktailzaken door de hele stad.