10 inside tips om te bezoeken op Horecava

Aangeboden door: Horecava
donderdag, 2 januari 2020

Aan een bezoek aan Horecava 2020 mogen deze 10 dingen zeker niet ontbreken.

1. The Rescue Room van Too Good To Go

Samen staan we sterker tegen voedselverspilling. Doe jij hier al iets aan? In The Rescue Room speel je een spannend spel om in 15 minuten zo zoveel mogelijk voedsel te redden van de prullenbak. Red jij het meeste voedsel van de beurs? Let’s play!

2. Drive-in bij Delivery & Mobility

Doorloop de drive-in, begin bij je bestelling, neem een kijkje in de bezorgkeuken van Vegan Masters waar je eten wordt gemaakt, ga, terwijl je wacht op je bezorging, zitten op het terras waar experts je advies geven hoe jij jouw maaltijdbezorging kunt optimaliseren of opstarten. Ping! Daar is de bezorger, geniet van je eten en verlaat daarna de drive-in. En natuurlijk neem je nog even een foto in de pizzadoos en zet je die op Instagram met #Horecava2020.

3. Gerechten met een verhaal in Brasserie 2050

Dit award winning concept staat voor het eerst binnen! De rondtrekkende kas heeft op al heel wat plaatsen gestaan zoals Lowlands en het Museumplein in Amsterdam. Naast heerlijke gerechten kaart het ook het wereldvoedselvraagstuk aan en daarbij vertelt elk gerecht zijn eigen verhaal of belicht een dilemma, denk aan: zeewierkaviaar, een hybride steak tot Karma Shoarma gemaakt van knolselderij.

4. Next level in gastvrijheid bij Facility & Hospitality

95% van ons gedrag is onbewust, leer in een interactieve kennissessie met experts op het gebied van neuromarketing welke omgevingsfactoren de beleving van jouw gast nog beter kunnen maken. Big Data is ook in de facilitaire branche onmisbaar Stephan Simons, expert in data en performance solutions geeft je een frisse blik en inzichten. Daarnaast bieden verschillende partners informatie over wet- en regelgeving omtrent HACCP en wat er nodig is om een legionellabesmetting te voorkomen. En PHI Factory legt je uit hoe ook jij in staat bent te versnellen en een grotere duurzamere impact kunt creëren met je facilitaire afdeling.

5. Sublime met Soul & Foodweek vanaf het Media Café

De hele week zendt radiostation Sublime live uit vanaf Horecava. Met de Soul&Food week staat de radiozender de hele week in het teken van goed, gezond en lekker eten in combinatie met de beste soulmuziek. Smaakvol wakker worden met de ochtendshow Sublime Sunrise waarin presentator Jaap Brienen in gesprek gaat met bijzondere gasten. En volg ieder uur op half het Nieuws van de Vooruitgang voor de laatste updates op het gebied van food innovatie en schuif aan bij de podcast over voedselverspilling. Kom naar het Media Café en beleef de kracht van radio. Dit is zeker even een tussenstop op het Media Café waard tijdens je bezoek aan de beurs!

6. Veggie & Vegan spectaculair op jouw menukaart

Het vergrote Veggie & Vegan paviljoen is dé plek voor iedereen die een wel een beetje klaar is met de groente ravioli en courgette pasta. Want hier laten ze zien hoe je meer groente op het bord krijgt zónder hiervoor concessies te doen. Prachtige gerechten met (h)eerlijke ingrediënten die een aanvulling zijn op jouw menukaart. De chefs koken in de kas en zowel de doorgewinterde vega(n) als de carnivoor zal hier inspiratie opdoen. Daarbij zijn er diverse demonstraties over de bereiding van lekkere vega(n) gerechten.

7. Haal het maximale uit ijs bij het Gelato Festival

Voor het eerst op Horecava: het Dutch Gelato Festival! Hal 9 is dé plek om inspiratie op te doen rondom ijs. Of het nou om ijsmachines gaat, ijs creaties, smaken of kleuren in hal 9 is het te vinden en staan de adviseurs voor je klaar. Ze adviseren je graag om de mogelijkheden die ze bieden om jouw gasten meer te verrassen met ijs.

8. Design en diepgaande kennissessies op Hotel World

Waan je even in Bora Bora, loop door de lobby naar je hotelkamer, neem een kopje koffie, loop naar buiten met je voeten in het zand. Hotel World laat je aan de hand van verschillende cases zien hoe Design, high tech en gastvrijheid worden toegepast. Daarbij zijn er ontbijtsessies* over o.a. Disruptive F&B, circulariteit & duurzaamheid en technologie & innovatie. Met Erik-Jan Ginjaar (Postilion Hotels), Dennis Vermeulen (GM CityHub Rotterdam) Jos Klerx (Rabobank) en De Koplopersgroep Amsterdam als sprekers.

9. Generational Flavours  wedstrijd in Grootkeuken

Dit jaar is er voor het eerst in het segment Grootkeuken een spectaculaire wedstrijd voor jonge studerende chefs. Verschillende teams gebruiken tijdens deze finale de nieuwste grootkeuken apparatuur en strijden voor de Generational Flavours titel. Met judyleden zoals Vjeze Fur (zanger, instagrammer en kookgek) en Thijs Meliefste (chef-kok en eigenaar Restaurant Meliefste).

10. Be a coffee star op de catwalk bij The Coffee Stage

Loop over de koffie catwalk en laat je inspireren en adviseren door verschillende partners en leveranciers, van boer tot en met gastbeleving. Sprekers zoals Hans Steenbergen (oprichter Foodinspiration Magazine) nemen je mee in de paralellen tussen globale trends en koffie, Henk Langkemper vertelt je alles over de geschiedenis van koffie en Barend Boot (groot promotor single origin espressokoffie) neemt je mee in zijn visie en ervaringen. Daarnaast staan er in hal 12 nog vele andere leveranciers die jou inspiratie en kennis bieden op het gebied van koffie, thee en bakkerij.

Extra tip: Bezoek Bellavita Expo voor een echte mediterraanse beleving. Zowel Spaanse als Italiaanse sommeliers, chefs, producenten en leveranciers nemen je mee naar het Middellandse zee gebied. Met een Pasta Making Lab, Olive Oil Lab, Wine & Food Pairing Lab én natuurlijk de Pizza Academy belooft hal 13 een mediterraanse beleving te worden waar je niet omheen kunt.

*ontbijtsessies zijn voor genodigden, deze hebben een e-mail ontvangen met een registratie mogelijkheid