TrendLAB

In de dynamische wereld van de horeca bepaalt de opkomende invloed van de jongere generatie niet alleen de trends, maar ook de koers van de toekomst. Met gemak, vitality, flexibiliteit en duurzaamheid als leidende principes.

We nemen je mee op ontdekkingsreis door de wereld van Twenty Four Food tijdens de Trend Walk & Talks. Partners hebben via co-creatie concepten tot leven gebracht die trends tastbaar en toepasbaar maken. We hopen je te stimuleren deze ideeën om te zetten in praktische stappen, die bijdragen aan de toekomstbestendigheid van jouw horecabedrijf.

TrendLAB Horecava 2024

Twenty Four Food

Het thema van het TrendLAB op Horecava 2024: Twenty Four Food! Het wordt de fysieke food-wereld van de toekomst, een totaalbeleving waarin partners vanuit de foodservicebranche hedendaagse uitdagingen in co-creatie vertalen naar producten, diensten en uitstraling. Onder de metafoor "Midnight breakfast" zal het TrendLAB verrassen, verleiden en inspireren om buiten de begaande paden te gaan. We brengen samen wat op het eerst gezicht een paradox lijkt.

"Juist nu de markt behoefte heeft aan antwoorden op actuele uitdagingen, gaan wij graag in gesprek met ondernemers hoe zij kunnen anticiperen op de wensen van de toekomst. In het TrendLAB staan trends niet op zichzelf, maar vormen juist samen één, dat is de kracht van co-creatie."

Vitality, duurzaamheid, All-Day en automatisering

Je reis in de wereld van voedselinnovatie, waar de focus ligt op vitality en duurzaamheid, start in het TrendLAB. Ervaar hoe heerlijke, gezonde pizza's worden bereid met energiezuinige apparatuur. Een slimme aanpak die voedselverspilling vermindert. Bij Foodbar The Day ontdek je veelzijdige koel- en warmhoud oplossingen met zogenaamde switch vitrines.

Dergelijke automatisering is een steeds belangrijker thema in de horeca: het stelt horecaondernemers in staat efficiënter te zijn, kosten te besparen en deel te nemen aan het toenemende All-Day karakter van de horeca. Je voelt de ervaring versterken door een slok te nemen van de sprankelende All-Day bubbels, gepaard met verrukkelijke chocoladeoesters. Omdat duurzaamheid centraal staat maken we de CO2-uitstoot van verschillende producten transparant via een gastenapp, zodat je bewuste keuzes kan maken.

Heb je dorst gekregen? Maak gebruik van de watertappunten op het LAB of probeer de 100% plantaardige energy drink voor langdurige focus, zonder de bekende schommelingen van traditionele energydranken.

Maak gedurende je reis gebruik van onze reusables. Na afloop worden ze gereinigd en kunnen ze opnieuw worden ingezet. Een duurzame stap vooruit!

Social return en hybride oplossingen

Naast duurzaamheid, vitality, en automatisering is personeel een sleutelelement voor succes. Training, ontwikkeling en het creëren van een positieve werkomgeving zijn essentieel. We leiden je naar het Colour Café waar kansen worden geboden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo krijgt iedereen de mogelijkheid zijn of haar talenten te ontwikkelen. Een mooi voorbeeld van social return.

Helaas blijft personeelstekort een van de grootste uitdagingen in de horecasector. Je ontdekt de oplossing bij een unieke out-of-home ervaring. We laten je zien hoe je gasten kunt bedienen en verwennen met heerlijke verse maaltijden, zonder afhankelijk te zijn van personeel. Zelfs afrekenen is mogelijk bij een AI-gestuurd self-checkout systeem.

Storytelling

In de wereld van de horeca draait het niet alleen om maaltijden en service; storytelling neemt een steeds prominentere plek in. Op Horecava is het TrendLAB's retail architectuurteam aanwezig. Zij brengen merkverhalen tot leven door middel van innovatieve ontwerpen. We leggen de focus op het actief ontwikkelen van concepten via beeldschermen en het hoogwaardig printen van muren. Zo brengen we het verhaal van een horecaonderneming tot leven.

Hierdoor wordt een horecagelegenheid ook aantrekkelijker voor de jongere generatie die waarde hecht aan de beleving en 'Instagrammability' van een horecazaak. Jongeren bezoeken een horecagelegenheid steeds vaker als beloning voor henzelf, een ervaring om van te genieten en te delen.

Personalisatie

Ook personalisatie krijgt een steeds prominentere rol in de horeca. Ontdek wat jouw horecaprofiel is door het eenvoudig beantwoorden van een aantal vragen en ontvang, op basis van de uitslag, jouw persoonlijke popcornsmaak.

Kortom, wil jij jouw horecazaak toekomstbestendig maken? Kom dan naar het TrendLAB en waan je in de Twenty Four Food wereld! Dompel jezelf onder in de nieuwste trends: proef verse, gezonde, lekkere pizza, ervaar het gemak van een 24/7 smart-fridge en een AI kassa systeem. Geniet van duurzame koffie geserveerd door een inclusief team. Zie hoe CO2-waarden van gerechten in real-time inzichtelijk worden gemaakt. Laat je verrassen door alcoholvrije bubbels, personaliseer je eigen smaak popcorn en laat je verleiden door bijzondere chocolade.

Je gaat gegarandeerd boordevol inspiratie, voor de toekomst van jouw horecazaak, weer naar huis.

Founding Partners

Onderdeel van het TrendLAB

Start-upLAB

Het Start-upLAB is een playground waar start-ups en foodserviceprofessionals elkaar ontmoeten. Woon pitches en presentaties bij van enthousiaste start-ups, win bedrijfsadvies in bij gevestigde partners en laat je inspireren door alle nieuwe ideeën in de markt.

Bekijk het Start-upLAB 

PersoneelsHUB

Flexibel, gastvrij, hartelijk, harde werkers, enthousiastelingen: daar zijn we naar op zoek. De branche gaat gebukt onder een personeelstekort. Op de PersoneelsHUB word je geïnspireerd en geholpen in het vinden, binden en boeien van medewerkers.

Bekijk de PersoneelsHUB 

Theater Horecava

Theater

In het theater wordt kennis gedeeld. Actuele thema's komen aan bod. In het theater worden specifieke bezoekers doelgericht uitgenodigd maar kunnen overige bezoekers ook hun kennis verrijken. Daarnaast is er de mogelijkheid om volop te netwerken.

Bekijk het theater