Zero emissie zones

Aangeboden door: Horecava
dinsdag, 17 september 2019

We hebben er bijna allemaal wel mee te maken: de milieuzones in de grote steden. Of het nu is omdat je horecaonderneming in hartje Amsterdam ligt, je horecaleverancier bent of een bezorgdienst hebt: De lucht moet schoner en er moet zuinig worden omgegaan met energie. Als horecaondernemer is het belangrijk om hierin mee te gaan, of zelfs voorop te lopen, want waar ben jij zonder bevoorrading en wat heb je aan een bezorgdienst die niet overal mag bezorgen?

In de grotere steden zoals ’s Hertogenbosch, Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Maastricht, Rotterdam, Tilburg, Utrecht en Arnhem zijn al milieuzones ingevoerd. Arnhem heeft sinds begin 2019 de strengste regels. Zelfs dieselpersonenauto’s van voor 2004 zijn binnen de zone niet toegestaan. Om ondernemers te ondersteunen werken veel steden mee aan het vinden van oplossingen. Soms bieden steden de mogelijkheid om subsidies aan te vragen voor schonere alternatieven.

De regels per stad zijn nu nog verschillend, het doel is om deze vanaf begin 2020 meer gelijk te trekken. Wil je weten met welke milieuzone-regels jij te maken hebt of krijgt? Neem dan een kijkje op de website milieuzone.nl