Koffie Thee Cacao

Winnaar koffie top 100; koffie voor de echte fijnproever

Aangeboden door: Horecava
donderdag, 25 oktober 2018

De jury roemde de hoge kwaliteit van de filterkoffie in de top van de ranglijst, barista Dennis van Zal van Boot Koffie ontroerde de jury zelfs tot tranen met zijn koffie. Een groot compliment waar ondernemer Rinke van ’t Holt, barista Dennis van Zal en Boot-eigenaar Barend Boot alleen maar van  konden dromen.

Horecava feliciteert

We feliciteren Boot Koffie te Amersfoort met het winnen van de Misset Horeca Koffie top 100!

De jury prijst vooral de fenomenale filterkoffie. De Hartmann Natural bevat volgens Dennis tonen van likeur, chocola en zelfs wijn. Om dit laatste te benadrukken en om de volle aroma’s goed te vangen, serveren ze deze filterkoffie altijd in een voorverwarmd wijnglas. Enerzijds voor de looks, anderzijds past het goed bij een naturel koffie: net als bij wijn wordt het bouquet optimaal gevangen. ‘Voor de beginnende koffiedrinker zijn de heftige gefermenteerde tonen van deze zeer uitgesproken natural misschien too much, maar de koffie is technisch perfect bereid en in prachtige, delicate balans,’ aldus de jury.

Naast dat de smaak geweldig was, viel ook de presentatie goed in de smaak: het wijnglas wordt geserveerd op een houten plankje met daarbij een lokaal gebakken boterkoek en een kaartje met uitleg over de koffie.

Alles klopte en het overtrof alle verwachtingen daarom kan het niet anders dan dat Boot Koffie in Amersfoort is uitgeroepen tot nummer 1 van de Koffie top 100, 2018.

Bron: Misset Horeca

http://bit.ly/missetkoffietop100