Tech en Dienstverlening

Winkelvrij-app voor real time optimale bezettingsgraad

Aangeboden door: Horecava
dinsdag, 20 oktober 2020

De Winkelvrij app is een gratis oplossing om voor horecaondernemers meer omzet te generen door een optimale, veilige bezettingsgraad van gasten in de zaak. De app draagt bij aan het slim registreren van gasten via real time inchecken en reserveren. Horecaondernemers kunnen zo gebruiksvriendelijk hun bezettingsgraad controleren, handhaven en deze real time verantwoorden.

Met de Winkelvrij app wordt ingespeeld op de behoefte van horecaondernemers om slim meer omzet te kunnen genereren in tijden van Corona en daarna. De reserveringen voldoen aan de registratieplicht, maar worden vooral gebruikt voor meer en betere klantenbinding.

In de app geef je real time aan wanneer je zaak vol zit, welke en hoeveel plaatsen nog beschikbaar zijn of dat ze gesloten zijn. Daarbij kun je een optimale en economische bezettingsgraad instellen, bijgehouden en aanpassen voor meer omzetgeneratie. Zo kan de plaats optioneel voor een vooraf vast gestelde tijd gereserveerd worden of voor een door de gast zelf te kiezen tijdsduur.

De Winkelvrij oplossing

“Onze revolutionaire oplossing is dus een real time check-in-reserveer platform voor horecaondernemers en hun gasten. Een innovatief open reserveerkanaal op Winkelvrij.nl waarop elke horecaondernemer zonder autorisatie zijn onderneming binnen enkele minuten kan activeren en hij real time zijn vrije plaatsen beschikbaar stelt aan het grote publiek. De app, welke draait op Winkelvrij.nl, gegenereerd voor elke onderneming een eigen websitebutton, link en QR code welke horecaondernemers naar eigen voorkeur kunnen gebruiken om gasten mee te laten reserveren.

Bij voorkeur plaatsen ze bij de entree van hun horecazaak ook een de Winkelvrij tabletopstelling waarmee gasten bij aankomst zelf kunnen inchecken. Het nieuwe aan dit reserveerkanaal is dat elke gast moet inchecken of reserveren voor zijn plaats. Dit om het systeem sluitend en zuiver te houden en te voldoen aan de registratieplicht.  Een gast checkt bij aankomst in via de slimme Winkelvrij doe-het-zelf-check-in.” Aldus Winkelvrij.

Inchecken en reserveren biedt de gast de gelegenheid om te registreren, maar ook om zelf te kiezen voor welke plek (binnen, buiten, bij het raam, onder de boom etc.) De verschillende zitplekken kun je in de Winkelvrij app afzonderlijk aanbieden. Er is zelfs de mogelijkheid om groepen te plaatsen, als dit weer is toegestaan. Hiermee gaat Winkelvrij verder dan elk ander bestaande reserveeroplossing.

Winkelvrij-app voor real time optimale bezettingsgraad

Usercase Winkelvrij-app

Een voorbeeld uit de praktijk (Toen de horeca nog open was): Een passant van een leuk terras ziet dat het vrij vol zit. Maar hij zou er best willen zitten voor een bakkie koffie. Hij kijkt snel en eenvoudig op het check-in panel bij de terrasentree waar en wanneer er nog plaatsen vrij zijn. Hij kan dan bij de terrasentree direct reserveren voor straks en dan nog even een half uurtje verder winkelen om daarna zeker te zijn van zijn gewilde plekje. Geen horecamedewerker hoeft hiervoor gestoord of gebeld te worden. Gasten doen alles zelf.

Reserveren en inchecken

Door dit het Winkelvrij reserveersysteem kunnen horecaondernemers hun beschikbare plaatsen heel nauwkeurig aanbieden voor NU, STRAKS EN LATER. Voor plaatsen die nu beschikbaar zijn moet worden ingecheckt, voor plaatsen die straks en later beschikbaar zijn moet gereserveerd worden.

Er kan altijd ook handmatig een reservering voor een klant gemaakt en toegevoegd worden. Na reserveren ontvangt de gast een mail met bevestiging. Hier zit ook een vrolijk wachtwoord bij welke nodig is voor controle bij de horecamedewerker. De wachtwoorden zijn zelf in te stellen en te kiezen. Leuke wachtwoorden kunnen bijv de naam van de graag te verkopen producten zijn. Het uitchecken gaat automatisch wanneer de reserveringsduur voorbij is. Wanneer gasten eerder vertrekken dan aangegeven, kan de horecamedewerker na het afrekenen deze gast zelf uitchecken. Hierdoor komt de plek weer vrij voor reserveren.

De Doe-het-zelf check-in bij de deur

De Doe-het-zelf check-in is een tablet in een inbraak werende tablethouder op een standaard bij de entree van de zaak. Hiermee checkt elke gast die nog niet gereserveerd heeft zich bij aankomst in. Zo wordt het ook voor de vrije bezoeker, ouderen, personen zonder smartphone en digibeten ook mogelijk zelf te reserveren. Een tablethouder met staander zijn makkelijk zelf aan te schaffen. Dit kan al vanaf €40,- bij de bekende online webshops. Op de tablet wordt de reserveerpagina met alle aangeboden plaatsen van de horecagelegenheid getoond. De tablet wordt in de houder geschoven en op slot gedaan.

Winkelvrij-app voor real time optimale bezettingsgraad

Anders dan andere reserveringsapps

Natuurlijk zijn er meer reserveringssystemen, maar Winkelvrij onderscheidt zich met onderstaande aangepaste innovaties.

 • Winkelvrij laat iedere gast inchecken;
 • De app houdt real time de beschikbare plaatsen bij;
 • Winkelvrij houdt geen rekening met onnodig vaste tijdzones als bij de meeste reserveringskanalen, waardoor er voor echt elk moment van de dag gereserveerd kan worden;
 • Winkelvrij heeft slechts een maximale afwijkmarge op de inchecktijd van 5 minuten waardoor reserveren voor NU ook echt nu is;
 • Beschikbare plaatsen worden om de minuut gecheckt waardoor je jouw beschikbare plaatsen optimaal bezet hebt en er geen lege plaatsen meer zijn;
 • Je kunt meerdere zaken toevoegen en beheren onder 1 account;
 • Alle dagen van de week zijn op te delen in zelfgekozen flexibele tijdvakken;
 • De tijdsvakken van de week moeten maar één keer ingesteld worden. Deze weekinstellingen gelden dan automatisch voor alle weken van het jaar. Hier kunnen per dag uiteraard ook uitzonderingen op worden ingesteld. De zogenaamde ‘exceptions’;
 • Tijdvakken kunnen ook ingesteld worden met een overlap naar de volgende dag wat veel voorkomt in de horeca;
 • Het platform is gratis te gebruiken in tijden van Coronamaatregelen;
 • Inkomsten voor het platform komen van donaties en samenwerking met sponsoren en partners;
 • Er zal alleen voor betaling van onderhoudskosten kunnen worden overgegaan indien noodzakelijk. Deze zullen dan maandelijks geint worden.

Extra koppeling met webshop

Aan de app wordt een webshop toevoegd in samenwerking met hun partner Tippr. Hierdoor heb je een extra selling point om ook nog eens horecaproducten te verkopen. Een extra bron van meer omzet dus. Het is dan niet nodig dat gasten horecaproducten bij de Supermarkt te halen. Via het Winkelvrij check-in systeem krijgen gasten een wachtwoord van het horecaproduct dat de ondernemer graag wil verkopen. In deze mail zit een link om direct dit horecaproduct bij deze ondernemer te bestellen en te kopen.

Naamsverklaring Winkelvrij

Eerst de verklaring van de naam en logo van Winkelvrij. Bij winkels wordt vaak via de bekende bordjes op de deur aangegeven of ze open of gesloten zijn. Wij willen met onze Winkelvrij app dat ze nu ook real time aan gaan geven of ze vol of vrij. Dat biedt meer inzichten en voordelen voor jou en jouw gasten.

 

Kijk voor meer informatie en gebruik op de website van Winkelvrij of bekijk de flyer.