Voel, hoor, zie, ruik en proef de toekomst op Horecava

Aangeboden door: Horecava
dinsdag, 12 september 2017

Hoe raak je de gast in zijn ziel en verover je zijn hart, zodat hij terugkomt in jouw zaak? Dat is de boodschap van de nieuwe campagne van de 62e editie van Horecava over de essentie van de horeca. Met een dynamisch nieuw gezicht toont Horecava als grootste vakbeurs voor professionals in de foodservice industrie haar zin voor vernieuwing.

De campagne maakt in één oogopslag duidelijk waar het in de horeca én op de Amsterdamse horecabeurs om gaat: beleving en emotie, waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. De nationale vakbeurs bevat in 2018 weer meer vierkante meters, door een nieuwe fastservicehal en ruimte voor Bellavita Expo. De komende editie vindt van maandag 8 tot en met donderdag 11 januari 2018 plaats in RAI Amsterdam.

De nieuwe campagne bestaat uit beelden van verschillende horecabelevingen waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. Beursmanager Horecava Luuk Scholte: “De horeca draait weer op volle snelheid. Om de gast van vandaag én morgen te verleiden, moeten ondernemers een stapje bij zetten. Wie zijn zaak toekomstbestendig wil maken, kijkt verder dan het verzorgen van eten, drinken of een overnachting. Het gaat om persoonlijke aandacht en het regisseren van de ultieme gastbeleving. Hoe je dit bereikt, ontdek je op de beurs. De komende Horecava kent tal van nieuwe elementen. Mede daarom is de beurs iedere dag een uur eerder open.” .

Nieuw: Bellavita Expo en uitbreiding Fastservice segment

De Horecava wordt uitgebreid met twee hallen. Eén is geheel gewijd aan de nieuwste ontwikkelingen in de Fastservice: On the Move en Fast casual concepten die inspelen op de trends naar snel, lekker, gezond én duurzaam eten en drinken op high traffic locaties. In een keur aan fastservice outlets ervaart de bezoeker in demo’s en workshops wat de trends zijn en hoe daarmee in te spelen is op de consument van vandaag. Ook woont hij hier de Lekkerste Wedstrijden bij. Kennismaken met Italiaanse fine-foodproducten en wijnen kan voor het eerst bij Bellavita Expo, in een aparte hal tijdens de eerste drie dagen van de Horecava.

Andere primeurs

De zin in vernieuwing weerspiegelt zich in tal van nieuwe en vernieuwde elementen op de Horecava. Een uniek initiatief is de Nationale RestaurantPITCH. In mei deden de Horecava, Lightspeed en Sligro gezamenlijk een oproep om creatieve ideeën voor een pop-up restaurant op de Horecava in te zenden. Het concept ‘Bar O’ van onlangs gekozen winnaars Timo Stemerdink & Tom de Rooij, krijgt daadwerkelijk vorm op de beursvloer, mede onder leiding van de bekende chef Michiel van der Eerde, één van de juryleden. In de hal waar Koffie, Thee & Cacao en Bakkerij samen te vinden zijn, staat het Bakery Café centraal. Nieuw zijn hier de jamsessies rondom fermenteren. Experts op dit gebied, de chefs Christian Weij en Emile van der Staak, laten zien hoe de verschillende disciplines – koffie, thee, patisserie, boulangerie en het koksvak – met elkaar samenwerken en meerwaarde creëren.
Het segment Dranken kent een volledig nieuw concept; bezoekers vinden hier workshops in de sfeer van De 9 Straatjes in Amsterdam en alle ontwikkelingen op het gebied van dranken. Speciale aandacht is er voor waters, sappen en (virgin)cocktails.
Onder de noemer ‘Fast Chocolate Experience’ komt Dobla met een chocoladeconcept voor een breed publiek. Dit concept toont hoe je aansluit op de trend van snel en spraakmakend genieten, door chocoladecreaties op een verrassende manier te combineren en te presenteren. In het met exposanten gecreëerde Hotelworld zien bezoekers ontwikkelingen in de hotelbranche.
Tot slot is er de patisseriewedstrijd ‘The Dobla Pastry Battle’ edition NL 2018. De 3 rondes van deze battle worden uitgevochten in de wedstrijdkeukens van het Gastronomisch Gilde, op de vierde dag van de beurs.

Succesnummers

De succesvolle pop-up De Bierfabriek in de Drankenhal keert voor de derde keer terug. In de Foodhal is het thema Van bron tot bord in Nederland uitgebreid, met meer nadruk op regiogastronomie en future farming. Een groot aanbod van eigen bodem is te vinden op de Foodmarkt, voorheen Vers en Puur. Hier presenteren verschillende (kleine) leveranciers hun aanbod van ambachtelijke versproducten op een versmarkt en groente-paviljoen. Uiteraard speelt het spannende NK voor Koks zich weer af en vinden bezoekers in de Foodhal het Azië Paviljoen, met meer aandacht voor Aziatisch streetfood. Het InnovationLAB tijdens Horecava 2018 wordt nog groter en focust op 4 trends: technologie, circulariteit, identiteit en third places. Naast een exclusief seminarprogramma met topsprekers in het Theater, kunnen bezoekers de vier trends ervaren en beleven in het TrendLAB. Deskundigen bieden in het AdviesLAB advies op maat over onder meer ontwerp, duurzaamheid, communicatie en personeel.

Nieuwkomers

Nieuwe exposanten zijn er uiteraard ook, zoals Redbeans, Portioli, Electrolux, Bert Muller, Coöperatieve Vereniging Beko, Mastertent en Bunzl. Dankzij het groeiende animo is de beurs al voor 85% volgeboekt.

Over Horecava

Horecava, de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice industrie, vindt plaats van maandag 8 tot en met donderdag 11 januari 2018 in RAI Amsterdam. De beurs is een uur extra open: van 10.00 – 18.00 uur. Bezoekers kunnen met één ticket meerdere dagen komen. Meer informatie is te vinden op www.horecava.nl. Horecava is ook te volgen op Twitter, Facebook, Instagram, LinkedIn en Youtube.

 


Noot voor redacties (niet ter publicatie):
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjolein de Haas-Hebink, Brand marketing manager van RAI Amsterdam. Bereikbaar via +31 (0)6 15 45 42 97 en e-mail op m.d.haas@rai.nl