Interieur en Design

Vijf nieuw geopende horecabedrijven

Aangeboden door: Entree Magazine
maandag, 30 augustus 2021

De horeca is weer open en dat betekent dat we weer inspiratie kunnen opdoen bij collega’s! Entree Magazine tipt ook deze maand weer vijf bedrijven die de moeite waard zijn om te bezoeken!

Baut Amsterdam | Fotograaf: Maikel Thijssen

BAUT in Amsterdam

Het rondreizende restaurant BAUT is terug op de Amsterdamse Wibautstraat en heeft daar – mee een permanente locatie. Eigenaar en chef Michiel van der Eerde startte BAUT in 2012 in hetzelfde pand aan de Wibautstraat en communiceerde toen ook meteen de sluitdatum. Het werd een grote hit. Het tijdelijke restaurantconcept kreeg vervolgens allerlei locaties door de stad, zeven in totaal. “We willen op deze plek een echte buurtfunctie krijgen. Ons terras is een stukje stedelijke avant-garde en binnen hebben we een eyecatching interieur met tientallen lampen aan het plafond en de bar als middelpunt. Gasten kunnen hier niet alleen borrelen en dineren, maar we focussen ons ook echt op de lunch en zodra de restricties weg zijn zal tevens de bar een belangrijke rol vervullen. Alle gerechten hebben het formaat van een tussengerecht en zijn ideaal om te delen.” De nieuwe chef is Angelos Kremmydas en head bartender is Milos Stanisic. Van der Eerde is ook mede-eigenaar van Bar Baut aan de Stadionweg in Amsterdam en runde afgelopen jaren ook restaurant C, dat eerst op de plek van BAUT zat.

Klein Breda in Amsterdam

Klein BREDA in Amsterdam | Fotograaf: Chantal Arnts

Klein BREDA in Amsterdam

Met veel internationale gasten liep restaurant Guts & Glory in Amsterdam als een trein. Maar door corona daalt het aantal toeristen flink. Eigenaren Johanneke van Iwaarden, Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer sloten het restaurant daarom in maart, en openden op dezelfde locatie onlangs Klein BREDA. Een buurtrestaurant, gericht op de Amsterdammer, in de drukke Utrechtsestraat. Huiselijk, informeel en gezellig. Deze transitie is niet zo gek: nog nooit werd de buurtfunctie zo belangrijk als nu. Klein BREDA serveert klassiekers van het menu van restaurant BREDA, de grote broer in Amsterdam, afgewisseld met nieuwe gerechten. Er is gebruikgemaakt van veel hout, gietijzer en messing. Planten en subtiele kunst aan de muur maken het huiskamergevoel compleet. Van Noortwijk: “We hebben het prachtige houtwerk van de gevel in Haags blauw geverfd, een kleur die we binnen ook op een van de wanden hebben. Dat was best even spannend, maar het combineert fantastisch met het nieuwe terras!” Het drietal is eigenaar van de restaurants BREDA, Klein BREDA en Maris Piper en foodstand Pita in de Foodhallen (allemaal Amsterdam).

Hudson Rotterdam

Stadshaven Brouwerij in Rotterdam | Fotograaf: Patrick van Katwijk

Stadshaven Brouwerij in Rotterdam

In de Rotterdamse Merwehaven opende onlangs de Stadshaven Brouwerij. In een honderd jaar oude, volledig gerestaureerde fruitloods wordt twee miljoen hectoliter craftbier per jaar gebrouwen en afgevuld in fles, blik en fust. Tevens zijn er zes nieuwe bieren gelanceerd: drie van Fearless Fruit met een vleugje fruit en drie klassieke van Fearless Crew. In het horecagedeelte, Stadshaven Brouwerij Gastropub, hebben gasten uitzicht op het brouwproces en kunnen ze de vers gebrouwen bieren bestellen (of zelf tappen aan de selfservice taptafels), evenals bijpassende gerechten die komen uit de steenoven en van de smoker en barbecue. Na het diner wordt de ruimte omgebouwd tot ‘The club’ met live muziek. Liefhebbers kunnen ook een rondleiding en bierproeverij boeken. Circulariteit en duurzaamheid staan hoog op de agenda bij de Stadshaven Brouwerij om zo min mogelijk water en energie te verspillen. Initiatiefnemer van de Stadshaven Brouwerij is Harm van Deuren. Hij is ook oprichter van De Bierfabriek, die drie locaties heeft.

Hudson Den Haag Zuid

Hudson in Den Haag | Foto: Crave Collective

Hudson in Den Haag

De tiende locatie van Hudson is geopend. Het op de Amerikaanse keuken geïnspireerde restaurant is te vinden op de plek waar eerst Barn47 zat, in Den Haag. De hoge plafonds, grote stalen ramen en bakstenen muren geven de zaak een urban en stoere, maar ook New Yorkse look. Door de verschillende hoogtes voelt het restaurant bovendien groots aan, al zorgen de verschillende zitgedeeltes met robuuste chesterfields wel voor intieme plekjes. Centraal in de zaak staat een enorme bar met een torenhoge drankenkast. Mid – den in de zaak staat een grote trap die toegang geeft tot de vide, die uitzicht geeft over de hele zaak. Vanuit hier kun je direct door naar het club – gedeelte. In de Beer Bible vinden gasten tientallen verschillende speciaalbieren. Ook worden er biertastings georganiseerd door het restaurant. Het eerste Hudson-restaurant opende in 2009 en inmiddels is de keten te vinden in onder andere Zoetermeer, Leiden, Almere en Rotterdam. Eigenaren zijn Alain Reestman en Doina Jonkman de Gier.

Hotel Voco in Den Haag

Hotel Voco in Den Haag | Fotograaf: Rinze Vegelien

Hotel voco in Den Haag

Onlangs openden in Den Haag de deuren van voco, een merk van IHG Hotels & Resorts. Wie het hotel binnenkomt, komt terecht in het open atrium met hierin een levensgrote boom en een 134 meter hoog kunstwerk dat bestaat uit duizenden vlinders. Verder vinden gasten er 204 kamers verdeeld over zeven verdiepingen, restaurant Botanica waar lokale ingrediënten worden geserveerd, gastrobar Ultramarijn met een ‘steampunk entourage’ en de Play Work area. Daar kunnen gasten terecht voor flexibele werk – plekken. Ook de woonkamers van de suites kunnen getransformeerd worden tot werkruimte. Alle ruimtes in het hotel zijn geïnspireerd op de natuur. Daarnaast is er een permanent plekje voor vogels en worden er twee insectenhotels geplaatst in de tuin en de verschillende patio’s. In het design, van de personeelskleding tot de stationery’s, komen de elementen terug van de drie voco-mascottes: de vink, de uil en de flamingo. Het hotel is te vinden in het voormalige bankgebouw van ABN AMRO aan de Kneuterdijk midden in het centrum.