Food en Wine Interieur en Design Inspiratie

Twee sfeervolle hotspots die recent zijn geopend

Aangeboden door: Horecava
vrijdag, 1 juli 2022

Felle kleuren, mooie wandschilderingen en karakteristiek meubilair. Tilburg en Utrecht hebben er een nieuwe aanwinst in het horeca rijtje bij! Deze twee nieuwe horecazaken zijn het bezoeken meer dan waard. Ga jij voor de Mexicaanse of Franse sfeer?

The Nacho Bar, Tilburg

“Nacho’s zijn de ideale ‘shareables’, ze zijn op ieder menu en elke borrelkaart te vinden, maar nog niemand had hier een horecaconcept van gemaakt”, begint Charles Veerkamp. Hij bracht daarin verandering en is eigenaar van de onlangs geopende horecazaak ‘The Nacho Bar’ in Tilburg. Hier staan naast allerlei nacho-varianten ook streetfood en cocktails op de kaart.

Een walhalla van groen

Het interieur van The Nacho Bar is kleurrijk en sfeervol. De vele palmbomen, beplanting en bloemen zorgen ervoor dat gasten zich in een walhalla van groen begeven. Eyecatchers zijn de dertien meter lange bar en de mural van Studio Giftig aan de achterzijde van het restaurant.

Minimale personeelsinzet zonder concessies

“Het uitgangspunt van minimale personeelsinzet was een vereiste. Dit houdt in maximaal zes personen op 120 couverts zonder concessies te doen in de prijs-kwaliteitsverhouding. Daarnaast willen we het concept landelijk verder gaan uitrollen met eigen- en franchiselocaties.” Veerkamp is ook eigenaar van restaurant Charlie en ontwikkelaar en exploitant van vakantiepark Roompot Schaijk.

Grand Bar & Brasserie Marie, Utrecht

De Utrechtse Mariaplaats heeft er met Grand Bar & Brasserie Marie een nieuwe horecazaak bij. Het bedrijf is te vinden in een deel van het pand van herensociëteit De Vereeniging.

Verandering in toegankelijkheid

Directeur Erik van Dijk: “De afgelopen honderdvijftig jaar konden alleen leden het pand betreden, of groepen die een zaal huurden. Daar is nu verandering ingekomen. Om het toegankelijk te maken voor publiek is aan de voorzijde een entree gecreëerd. Op een van de wanden is door de Utrechtse lithograaf Jeroen Hermkens een wandschildering van de Mariaplaats gemaakt.”

Eigentijds en klassiek in één

Antoine Pruyn van Heineken Interieur Design over het design van Marie: “Het pand moest ingrijpend worden verbouwd. De allure van het monumentale karakter moest terugkomen in het interieur. Het ontwerp is een eigentijdse vertaling van de klassieke Parijse brasserie.” Marie valt onder de Oud London Horeca Groep, een familiebedrijf dat meerdere (horeca)bedrijven bezit, waaronder hotel-restaurant Oud London, de horeca-exploitatie van Slot Zeist en Grand Café Zeister Bosrust (allemaal in Zeist).