Entree Magazine Inspiratie Horeca

Twee nieuwe horeca hotspots om te bezoeken

Aangeboden door: Horecava
maandag, 16 mei 2022

Nu de horeca weer volledig geopend is, komen er ook weer nieuwe hotspots op de kaart. Entree Magazine tipt iedere twee weken een aantal horecazaken die je niet mag overslaan!

Café Restaurant Eindhoven

Op de plek waar voorheen Usine zat, op de onderste verdieping van de Lichttoren in Eindhoven, opende Rob Bongers begin dit jaar Café Restaurant Eindhoven.

Ontmoetingsplek van de stad

Café Restaurant Eindhoven bestaat uit een café- en restaurantgedeelte en is van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat geopend. Ook heeft de zaak een eigen bierbrouwerij, koffiebranderij en bakkerij. “We werken hierbij samen met lokale partijen, zoals bakker Meelmuts, CoffeeLab Roasters en Uiltje. Deze horecazaak is dan ook een plek vóór Eindhovenaren en dóór Eindhovenaren. De ontmoetingsplek van de stad waar iedereen zich welkom voelt.”

Wordt mede eigenaar met een certificaat

Voor iedereen die zich betrokken voelt met Café Restaurant Eindhoven is het mogelijk om te investeren in één van de honderd certificaten die de zaak uitgeeft. Op deze manier word je voor een klein deel eigenaar. De waarde van een certificaat is vijfduizend euro. De toekomstige waarde van de certificaten wordt gekoppeld aan de actuele bierprijs. Bongers is ook eigenaar van Horeca Development, waarmee hij horecaondernemers adviseert en concepten ontwikkelt.

Freddy’s Gastrobar, Leiden

Begin dit jaar opende Freddy’s Gastrobar onder het nieuwe hoofdkantoor van Heineken en pal tegenover Leiden Centraal. De zaak is vernoemd naar Freddy Heineken en daarnaast de meest recente aanwinst van Rebel Horeca Groep, ook wel bekend van onder andere Einstein en Buddhas in Leiden en Mama Kelly in Amsterdam.

Eigen gebrouwen bier

In het all day-concept is een micro-brouwerij te vinden. Hier wordt een wisselend aantal bieren gebrouwen in samenwerking met brouwerij Noordt uit Rotterdam.

Industrieel en kleurrijk

Ferry Tabeling en Peter Roozeboom van Heineken Interieur Design vertellen over het interieur: “De zaak kenmerkt zich door een grote bar en industriële details in een kleurrijk en eigentijds jasje. Van de entree waar je binnenwandelt voor een biertje aan de bar, tot aan het restaurantgedeelte met luxe stoffen en een warme uitstraling verder achterin.” Kom langs voor lunch, diner of om te borrelen!