Interieur en Design Koude Dranken

Trendrubriek van Entree Magazine, 6x bierhotspots

Aangeboden door: Entree Magazine
zondag, 15 september 2019

Door welke Nederlandse bierhotspots kun je je als ondernemer laten inspireren? Gerard Molenaar van horecavakblad Entree geeft zes tips!

Brouwerij Dockum, Dokkum

Dichtbij de Waddenzee, in Dokkum, is sinds kort een brouwerij met restaurant  waar bierbeleving centraal staat. Onder de naam Kâld Kletske worden er bierklassiekers gebrouwen. In het proeflokaal draait alles om smaakbeleving. Hier combineren koks en brouwers  bier en eten op een bijzondere manier met elkaar. Een echte eyecatcher in het gebouw is de Brouwkamer, geschikt voor workshops, vergaderingen en andere (in)formele bijeenkomsten.

brouwerijdokkum.nl

Horecava - trend report entree bierspots dokkum

Bar Alt, Amsterdam

Inmiddels al een tijdje open, maar uniek in Nederland. De naam van Bar Alt tegenover het Olympisch Stadion in Amsterdam-Zuid komt van altbier, een bovengistend bier dat veel in Düsseldorf wordt gebrouwen en gedronken. Bier speelt dan ook een grote rol in de horecazaak van de brouwers van Two Chefs Brewing en de eigenaren van restaurant Jacobsz. Zo staat bier- en foodpairing op hoog niveau centraal in het restaurant. Een wereld waar eten niet zonder bier kan. En bier niet zonder eten.

bar-alt.com

Horecava - trend report entree bierspots bar alt

Delfts Brouwhuis, Delft

De belangrijke historische brouwstad Delft had nog geen grote bierhotspot, maar met de opening in juli 2019 van Delfts Brouwhuis heeft het historische stadscentrum een echte  trekpleister. De gastropub herbergt de brouwerij van Delftse Brouwers, waar gasten via een ‘bierflight’ kennis kunnen maken met meerdere bieren. Bijvoorbeeld een ‘local flight’ met 4 proefglaasjes van Delftse brouwererijen. Iedere zondag is er een rondleiding door de

Delftsbrouwhuis.nl

Horecava - trend report entree bierspots delfts brouwhuis

Honigcomplex, Nijmegen

In het oude Honigcomplex in Nijmegen zijn twee brouwerijen gevestigd. Brouwerij Oersoep en brouwerij Nevel. Oersoep is bekend geworden door de droge, hoppige en zure bieren. Naast de brouwerij is de brewpub Stoom Bier & Food gevestigd, waar alle bieren te proeven zijn. Brouwerij Nevel is helemaal gericht op oude bierstijlen en traditionele brouwtechnieken met wilde gisten. De ’sours’ die deze brouwerij in eikenhouten wijnvaten laat rijpen, worden bij liefhebbers steeds populairder.

Nevel.org/oersoepbrouwerij.nl

Horecava - trend report entree bierspots honig

Taplokaal Gist, Utrecht

In Utrecht is Taplokaal Gist een mooie plek om te genieten van een goed glas bier in combinatie met een bijpassend gerecht. Net buiten het centrum, met een terras aan het water. De bijzondere bieren, waarvan meerdere lokaal gebrouwen, komen uit 30 taps. Bij veel bieren kun je een bijpassend gerecht bestellen. De medewerkers hebben een passie voor bier, dus geven een goed advies. Bier van grote brouwerijen vind je hier niet.

Taplokaalgist.nl

Horecava - trend report entree bierspots taplokaal

Uitgelicht: Digitale biersommelier bij IJver

IJver op het NDSM terrein verdient alleen al een vermelding om de bierzuil. Een kopie van de zuilen bij McDonalds, maar dan om een fantastisch speciaalbieradvies te krijgen, het meteen te bestellen af te rekenen en zelf uit de wandkast te pakken. In feite een digitale biersommelier die de juiste vragen stelt en advies geeft. Het fraaie restaurant heeft 20 bieren op tap en honderd op fles.

Ijveramsterdam.nl

Horecava - trend report entree bierspots ijver

Bierspecialist in de Horeca 2019 Op 25 september is in Ahoy Rotterdam de jurering voor de nieuwe Entree Award ‘Bierspecialist in de horeca’. Horecavakblad Entree en het Kenniscentrum voor Bier hebben met deze nieuwe award het doel de bierbeleving in de horeca op een hoger niveau te brengen. De kandidaten worden ’s ochtends getest op theoretische kennis. De beste 20 gaan ’s middags praktijktoetsen doen op het KCVB-paviljoen. Ze moeten proeven, tappen, schenken en bierspijscombinaties presenteren en onderbouwen. Bezoekers van het paviljoen kunnen de praktijktoets live meemaken. Meer info?