Interieur en Design

Entree Magazine tipt 5 nieuwe horeca-hotspots!

Aangeboden door: Entree Magazine
donderdag, 24 september 2020

Ondanks deze corona-periode openen nog steeds nieuwe restaurants hun deuren. Entree Magazine tipt iedere maand een aantal pareltjes van hotspots die de moeite waard zijn voor een bezoek!

Photocredits foto Moxy: Cris Baker | Design: Atelier Floor

Moxy Hotel – Hoofddorp

Op vijf minuten rijden van Schiphol opende in augustus het tweede Nederlandse Moxy-hotel. Dit speelse en stoere Marriott-merk richt zich op de “jonge” reizende gast. In het interieur van Moxy in Hoofddorp vormen spellen, fotoboeken, een tafeltennistafel en een heuse klimwand het decor. “Met die inrichting hopen we dat onze gasten veel tijd in de publieke ruimtes doorbrengen om wellicht iets te eten, drinken of zelfs te werken”, zegt manager Bart Pastoor. “Verschillende details, waaronder het aangeven van onder NAP, wolken met druppels, een paraplu en echte damwanden in het bijbehorende restaurant, geven deze Moxy-vestiging een Nederlands tintje.” Echt een hotspot die het waard is om een nacht voor je vlucht te verblijven.

Mr.Smiths – Groningen
Entree Magazine mr. Smith | Horecava

Photocredits: Sharman Media | Design: Art2GoDe eerste hotspot is Mr.Smith’s; een subtropisch(e) bar en restaurant in Groningen, op de plek waar eerder nachtclub &Zo gevestigd was. In 1855 opende Hermanius Smith hier een koffiebranderij. Hij haalde de koffiebonen uit de hele wereld en dat mondiale komt terug in de inrichting. Jorg Wijnen van designbureau Art2Go: “Door het intieme interieur vol planten, vrolijke kleuren, drukke prints, schommelstoelen en een bed met uitzicht over de stad wanen gasten zich in een exotisch oord. Ook de relaxte loungezitjes, rotan meubels, bamboebekleding en gezellige hoekjes dragen daaraan bij. Eyecatcher van de eerste etage is de ronde bar met de grote metalen luifel met hanglampen.”

Mr.Moos – Breda
Entree Magazine 5 nieuwe hotspots mr. Moos | Horecava

Photocredits: Rijk in Beeld | Concept en Creatie: Leff Concepts | Interieurbouw: Fraai Projecten en To Build | Meubilair: SatellietNa 25 jaar Dickens & Jones ging het roer van de Bredase horecazaak om. Eigenaren Jeff en Kim Vink: “De klassieke Engelse look en feel van Dickens & Jones, met vooral houten, bruine elementen, maakte plaats voor het jongere en kleurrijke Mr.Moos. We hebben veel staal, messing, velvet, marmer, steen en hout gebruikt en leggen de focus meer op de borrel.” De entree, bar, bistro, garden room, speak easy room, yacht room en de pittoreske binnentuin zijn verbouwd. “Eyecathers zijn de bar van wit marmer met zwart staal, hout en messing elementen, en de vernieuwde verlichte boekenkasten, gallery wall en whiskeykasten.”

Restaurant Coulisse – Amsterdam
Entree Magazine Coulisse | Horecava

Photocredits: Marjorie Romeijn @projected_by_m klein | Design: Studio Piet Boon | Meubilair: Linteloo (tafels en stoelen)In de ontvangsthal van het oude Werktheater in Amsterdam-Oost opende deze zomer restaurant Coulisse. Deze hotspot van Tim van der Molen en Simon Witmaar verzorgen ze ‘easy fine dining’: haute cuisine in een comfortabele setting. De foyer, met panoramisch uitzicht over de gracht, doet dienst als eventlocatie en naast het reguliere restaurantgedeelte is er ruimte voor private dining. Verschillende kunstwerken sieren het restaurant en drie keramisten ontwierpen het servies. “Creativiteit en inspiratie houdt voor ons niet op bij prachtige wijnen en pure producten. De wijnglazen, het speciaal voor ons gemaakte servies, de sfeer en de diverse kunstwerken geven Coulisse eigenheid”, zeggen de ondernemers.

Bar Kartel – AmsterdamEntree Magazine hotspot Kartel | Horecava

Design: E.S.T.I.D.A.Bar Kartel – little kitchen haalt de sfeer en gerechten van foodtruckfestivals naar binnen. In de zaak van Matthijs van Stapele en Percy Kainama, aan de Amsterdamse Overtoom, worden gerechten van over de hele wereld geserveerd: van traditionele shared dining gerechten zoals taco’s tot Indiase curry met Afrikaanse twist en bananentosti’s. Bijzonder is het snackluik achterin het restaurant, voor afhaalgerechten die bereid worden met ingrediënten die anders weggegooid zouden worden. Het interieurdesign van E.S.T.I.D.A. ondersteunt het buitengevoel, met planten, foodtruck features, betonlook en de garagedeur. Bij deze hotspot dineren gasten onder een pergola vol lichtjes, aan de chefs table of in de loungehoeken.