Personeel TOPPR van de maand

TOPPR van de maand mei: Tess van der Meer

Aangeboden door: Horecava
woensdag, 31 mei 2023

De nieuwste TOPPR is Tess van der Meer, cocktailbar medewerker bij Hotel Arsenaal Delft by Westcord. Tess van der Meer maakt in de horeca met aanstekelijk enthousiasme de lekkerste cocktails voor haar gasten en is daarmee uitgeroepen tot TOPPR van de maand mei.

Wat betekent gastvrijheid in de horeca voor Tess?

Naast het verzorgen van een drankje in de Gastrobar in het hotel, gaat het ook om de beleving daaromheen en interactie met gasten. Als cocktailbar medewerker bij Hotel Arsenaal Delft by Westcord informeert Tess, TOPPR van de maand mei, de gast over de uitgebreide cocktailkaart en luistert goed naar specifieke wensen. Bij het drankje serveert ze een glas water, nootjes en crackers met een dip. Daardoor voelt de gast zich extra welkom en gezien. Tess neemt bewust de tijd om een praatje te maken. Ze voelt daarin de gasten goed aan. De interactie met mensen is voor haar een belangrijk onderdeel van het werk.

Tess krijgt ook vaak vragen over de historische binnenstad en het monumentale pand uit de 17e eeuw, waarin het boetiekhotel is gesitueerd. Ze vertelt graag over de geschiedenis van dit voormalige wapendepot en over de opslag van Oost-Indische specerijen. Het is een wisselwerking, want andersom leert ze ook weer van de gasten.

Waar komt haar passie voor het vak vandaan?

Vanaf haar zestiende werkt Tess in de horeca achter de bar. De sociale omgang met haar collega’s en de gasten heeft haar altijd aangetrokken. Na haar opleiding aan de hotelschool liep ze stage in een hotel op Malta. Vorig jaar begon ze als stagiair bij Hotel Arsenaal in Delft. Ze werkte als front office medewerker, ontbijt medewerker, leerde cocktails shaken en het klaarmaken van culinaire borrelplanken.

In september gaat Tess fulltime in dienst als cocktailbar medewerker bij Hotel Arsenaal in Delft. Onder leiding van bartender Sybren leert ze hoe je cocktails samenstelt. Vol bewondering kijkt ze mee hoe Sybren een nieuwe cocktailkaart creëert met zes unieke, signature cocktails. Sybren leert Tess de fijne kneepjes van het vak. Hoe de perfecte balans wordt verkregen tussen zoet, zuur en bitter en hoe je de smaak eventueel aanpast aan de wensen van de gast. Die perfecte balans vindt Tess zowel in de cocktails als in haar werk. Haar baan in de horeca bevat voor haar de juiste ingrediënten om ervoor te zorgen dat ze het met plezier doet. Namelijk: de interactie met de gasten, de mogelijkheid om nieuwe dingen te leren en creativiteit. In de toekomst hoopt ze zelf haar eigen cocktail te creëren. Door de energie die ze hiervan krijgt, kan ze zich ook flexibel opstellen naar haar collega’s in het Hotel Arsenaal in Delft. Ze valt moeiteloos in voor een zieke collega en ze vindt het niet erg om af en toe wat extra werk te verrichten. Een hoop mooie eigenschappen die Tess maken tot de TOPPR van mei.

“Geeft het werk jou positieve energie, dan zit je op de goede plek” – TOPPR van de maand mei: Tess van der Meer

Wat voor TIP heeft Tess voor mensen die in de horeca werken?

Binnen de horeca kun je veel verschillende soorten banen vinden. Tess adviseert om te luisteren naar wat bij jou past, want het is hard werken. “Geeft de horeca jou positieve energie, dan zit je op de goede plek. Is dit niet het geval, blijf dan niet hangen en onderzoek wat jij belangrijk vindt. Durf te falen en te vragen en zoek voor jou de juiste balans.”

TOPPR's 2023

TOPPR’s van 2023

Iedere maand wordt er een TOPPR in het zonnetje gezet. Zo ook in januari, februari, maart en april. Lees meer over Rick Gresnight, Jennifer van Kouwen, Max ten Kate en Kevin Raes.

Ook een TOPPR nomineren?

Wil jij een horeca TOPPR in het zonnetje zetten? Meld deze persoon aan via de website van TIPPR en wie weet wordt hij of zij de volgende TOPPR.